Dezbaterea publică a candidaţilor la Preşedinţie - cronologie

21:50 - Televiziunea Română va încerca să organizeze încă o dată dezbaterea cu cei şapte candidaţi la Preşedinţie, a anunţat pentru MEDIAFAX Biroul de presă al TVR, după declaraţiile lui Traian Băsescu, care a cerut să fie reprogramat vineri la TVR şi a spus că televiziunea publică "s-a mogulizat".

68 afișări
Imaginea articolului Dezbaterea publică a candidaţilor la Preşedinţie - cronologie

Dezbaterea publică a candidaţilor la Preşedinţie - cronologie

21:25 - Candidatul la Preşedinţie Traian Băsescu a declarat, miercuri, că este obligatoriu ca Televiziunea Română să iasă imediat de sub controlul lui Vântu şi Voiculescu şi să renunţe la a se mai subordona partidului care îl are drept canddiat la Preşedinţie pe Mircea Geoană.

21:20 - Preşedintele Traian Băsescu a cerut televiziunii publice să reprogrameze emisiunea la care trebuia să participe joi, pentru vineri, întrucât joi se află la Bruxelles, în calitate de şef al statului, la lucrările Consiliului european.

21:05 - Preşedintele Traian Băsescu a declarat, referindu-se la eşecul discuţiilor privind dezbaterea între candidaţii la Preşedinţie, că s-a dovedit că există un al treilea mogul, preşedintele director general al TVR, Alexandru Sassu, "subordonat mogulilor Vântu şi Voiculescu".

19:00 - Dezbaterea candidaţilor la Preşedinţie programată pentru miercuri seară, la TVR, s-a anulat, a declarat, pentru MEDIAFAX, Sebastian Lăzăroiu, care a precizat că Mircea Geoană şi-a realizat "visul" cu ajutorul lui Alexandru Sassu, Sorin Ovidiu Vântu şi Dan Voiculescu.

17:30 - Candidatul UDMR la Preşedinţie, Kelemen Hunor, a declarat corespondentului MEDIAFAX că nu ştie dacă va participa, miercuri seară, la dezbaterea organizată la TVR cu ceilalţi candidaţi, întrucât "încă se mai discută".

17:05 - Candidatul independent Eduard Manole protestează faţă de politica de discriminare practicată în cazul candidaţilor la Preşedinţia României prin invitarea la dezbaterile televizate doar a anumitor candidaţi.

16:49 - Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, că, după ce a acceptat toate condiţiile impuse de staff-ul lui Mircea Geoană pentru a participa la dezbaterea publică de la TVR, acum Geoană schimbă regulile, impunând ca la dezbatere să participe şapte candidaţi, şi nu cinci, aşa cum fusese stabilit iniţial.

16:43 - Directorul de comunicare al candidatului independent Sorin Oprescu, Anca Alexandrescu, a declarat că, în formula de dezbatere de şapte candidaţi, anunţată de TVR şi impusă de Viorel Hrebenciuc, Sorin Oprescu nu va participa la aceasta.

16:40 - Directorul de strategie şi comunicare al PNL, Dan Mihalache, a declarat că PNL nu este de acord ca Alexandru Sassu să folosească timpii de antenă ai lui Crin Antonescu şi i-a trimis o scrisoare în care îi transmite că nu acceptă formula de dezbatere propusă de TVR.

16:35 - Cele patru staff-uri de campanie rămase la negocierea pentru dezbaterea publică între candidaţi au declarat, miercuri, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX că au luat notă cu stupoare de răspunsul TVR care propune acum o dezbatere în şapte candidaţi.

16:27 - Candidatul PNL la Preşedinţie, Crin Antonescu, a declarat, la Timişoara, că el a încheiat o înţelegere privind participarea la o dezbatere în cinci, la ora 19.45, şi a spus că va fi prezent la aceasta, iar "cine nu vrea să vină, îl priveşte".

16:25 - Purtătorul de cuvânt al candidatului Traian Băsescu, Sever Voinescu, a declarat că şeful de campanie al lui Geoană, Viorel Hrebenciuc, lucrează la "manevre menite să distragă atenţia" şi creează perdele de fum, criticând faptul că acesta a plecat de la negocieri.

16:20 - Purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PSD, Victor Ponta, a declarat că Mircea Geoană va fi prezent la dezbatere. Ponta a precizat că Geoană va fi prezent la dezbaterea care va începe miercuri, la ora 19.30, indiferent dacă va participa sau nu şi Traian Băsescu. Ponta a precizat că a fost împuternicit de candidatul PSD să specifice că Geoană nu îi va adresa lui Băsescu nicio întrebare legată de Omar Hayssam.

16:17 - Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Traian Băsescu nu va participa la dezbaterea de la TVR, de miercuri seară, şi a susţinut că Alexandru Sassu trebuie să demisioneze de la conducerea televiziunii publice pentru că serveşte interesul unui partid.

16:15 - Purtătorul de cuvânt al candidatului Traian Băsescu, Sever Voinescu, a declarat, miercuri, că aşteaptă ca preşedintele-director al TVR, Alexandru Sassu, să transmită cât mai repede un răspuns privind dezbaterea, menţionând că i se pare firesc ca această confruntare să aibă loc la TVR. Întrebat dacă au variantă de rezervă dacă TVR refuză organizarea dezbaterii, democrat-liberalul a menţionat că firesc este ca această confurntarea să aibă loc la Televiziunea Română. "Nu cred că domnul Sassu doreşte să se derobeze de această sarcină", a spus Voinescu.

16:10 - Staff-urile lui Băsescu, Antonescu, Oprescu, Kelemen, semnatare ale scrisorii adresate conducerii TVR, menţionează că temele convenite pentru dezbaterea de miercuri seară sunt criza economică, sănătatea, educaţia, criza morală a societăţii şi reforma statului şi că Geoană este printre participanţi.

16:05 - Putătorul de cuvânt al candidatului Traian Băsescu, Sever Voinescu, a declarat că temerea staff-urilor reunite la negocieri s-a adeverit în sensul că Mircea Geoană fuge de dezbateri, menţionând că există informaţii potrivit cărora liderul PSD nu se va prezenta la confruntarea în cinci.

15:25 - TVR, Realitatea TV şi Antena 3 au încheiat, miercuri, un acord privind organizarea unor dezbateri publice cu toţi candidaţii la alegerile pentru Preşedinţie, care vor avea loc în studioul Televiziunii Publice, vor fi difuzate şi de cele două posturi de ştiri, cu moderatori de la cele 3 televiziuni.

15:05 - Staff-urile PDL, PNL, UDMR şi al lui Sorin Oprescu vor transmite o scrisoare conducerii TVR prin care solicită organizarea, miercuri, la ora 20.00, a unei dezbateri între cinci candidaţi cu unul sau doi moderatori de la televiziunea publică, a declarat Sebastian Lăzăroiu.

14:45 - Preşedintele director-general al TVR, Alexandru Sassu, a declarat, după o discuţie de o oră cu echipele de campanie, că lucrurile privind confruntarea dintre cei cinci candidaţi sunt neclare, menţionând că are un studio pregătit şi că este tardivă organizarea unei dezbateri în alt loc.

14:25 - Purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PSD Victor Ponta a declarat, pentru MEDIAFAX, că discuţiile privind organizarea dezbaterii între candidaţii la Preşedinţie nu s-au oprit şi a precizat că social-democraţii vor merge la dezbaterea care a fost anunţată la TVR.

14:15 - Dezbaterea anunţată pentru miercuri seară, între primii cinci candidaţi la Preşedinţie conform sondajelor de opinie, este incertă, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu declarând pentru MEDIAFAX că PSD s-a retras de la negocieri, iar discuţiile s-au sistat.

12:55 - Staff-urile de campanie au convenit ca dezbaterea electorală de miercuri seară, între cinci candidaţi, să aibă loc la Televiziunea Română, la ora 19.45, cu un singur moderator, care ar putea fi Luca Niculescu.

12:40 - Purtătorul de cuvânt al campaniei lui Traian Băsescu, Sever Voinescu, a declarat că negocierile privind confruntarea candidaţilor de miercuri seară continuă, precizând că se discută şi varianta ca această dezbatere să aibă loc la TVR.

12:20 - Staff-urile de campanie ale candidaţilor la Preşedinţie au convenit că dezbaterea electorală de miercuri seară va avea loc între cinci candidaţi, urmând ca vineri să aibă loc o dezbatere între trei candidaţi, cei mai bine plasaţi în sondajele de opinie, a anunţat Sebastian Lăzăroiu.

11:00 - Echipele de campanie ale candidaţilor la Preşedinţie renegociază, miercuri dimineaţă, formulele de dezbatere între candidaţi, membrii staff-urilor PNL, PSD, UDMR şi al lui Sorin Oprescu propunând o dezbatere între cinci candidaţi miercuri seară, refuzată însă de PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici