Diaconescu: Candidatura lui Mitrea, binevenită într-un partid democrat, cum e PSD

Vicepreşedintele PSD, Cristian Diaconescu, a declarat, vineri, comentând candidatura lui Miron Mitrea la preşedinţia PSD, că, într-un partid democrat, orice candidatură este binevenită, importante fiind modul în care se reuşeşte obţinerea sprijinului colegilor şi aplicarea politicilor de stânga.

16 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: Candidatura lui Mitrea, binevenită într-un partid democrat, cum e PSD

Diaconescu: Candidatura lui Mitrea, binevenită într-un partid democrat, cum e PSD (Imagine: Mediafax Foto)

"Orice candidatură, într-un partid democrat, cum este PSD, este binevenită. E important modul în care reuşeşti să aplici o politică de stânga şi să obţii sprijinul colegilor. Oricum, discuţia publică în legătură cu candidaturi trebuie să înceteze, şi aici noi avem o obligaţie", a spus Diaconescu despre candidatura lui Mitrea.

El a mai spus că nu a venit timpul pentru a discuta de persoane şi structuri, el apreciind că ideea conducerii colective, conturată în dezbaterea de la ISD, ar trebui explorată, fiind interesantă.

Întrebat dacă i-a solicitat sprijinul lui Mitrea pentru preşedinţia PSD, aşa cum a afirmat acesta, Diaconescu a spus: "Nu ştiu la ce discuţie faceţi referire. Nu comentez ceea ce declară colegii mei. E bine să-îi ascult direct pe ei, lucrurile poate nu au fost bine puse în context".

El a subliniat că "nu se pune problema, deocamdată, a asumării unei candidaturi, ci se pune problema discuţiei în interiorul partidului".

Diaconescu a mai spus că este important ca PSD să realizaze o separare între funcţia publică, eventual guvernamentală, şi funcţia politică în interiorul partidului, astfel încât cei care reprezintă partidul la nivelul administraţiei publice centrale şi locale să poată da socoteală în faţa structurilor politice.

El a spus că este important să se realizeze mai multă rigoare în ce priveşte responsabilitatea politică a celor care pun în aplicare politicile publice ale PSD.

Senatorul PSD Miron Mitrea şi-a anunţat, vineri, oficial candidatura la preşedinţia partidului. Mitrea a precizat că şi-ar dori să îi aibă în echipă pe Adrian Severin, Marian Sârbu, Cristian Diaconescu, chiar şi pe Sorin Oprescu, el menţionând despre primarul Capitalei că acesta a făcut o declaraţie publică în care vorbea despre revenirea în partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici