Diaconescu: Chişinăul lansează acuzaţii nefundamentate la adresa unui stat membru UE

Ministrul de Externe Cristian Diaconescu a apreciat că faptul că R.Moldova lansează acuzaţii nefundamentate la adresa unui stat membru UE este regretabil şi dovedeşte că nu a înţeles nimic din ceea ce înseamnă o politică de nivel european.

18 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: Chişinăul lansează acuzaţii nefundamentate la adresa unui stat membru UE

Diaconescu: Chişinăul lansează acuzaţii nefundamentate la adresa unui stat membru UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este regretabil ca autorităţile Republicii Moldova nu au înţeles că în relaţia cu Uniunea Europeană respectarea normelor şi principiilor europene nu este facultativă", a spus Diaconescu, într-o declaraţie pentru MEDIAFAX.

Potrivit ministrului de Externe, "un stat care doreşte să coopereze mai strâns cu Uniunea trebuie să funcţioneze ca un stat de drept şi să îşi asume regulile democratice şi angajamentele asumate prin Acorduri, nu să le încalce după cum sunt interesele de politică internă ale momentului".

"În plus, faptul că, în acelşi timp, Chişinăul lansează acuzaţii nefundamentate la adresa unui stat membru UE este cu atât mai regretabil şi dovedeşte că nu a înţeles nimic din ceea ce înseamnă o politică de nivel european", a mai spus Diaconescu.

Premierul R. Moldova, Zinaida Greceanîi, a declarat marţi într-o conferinţă de presă că statul nu a introdus nici o restricţie de intrare în ţară pentru cetăţenii români, negând că printre aceştia s-ar fi aflat şi persoane cu cetăţenie moldovenească, relatează Info-Prim Neo în pagina electronică.

Aproximativ 300 de cetăţeni români şi moldoveni au declarat că au fost întorşi de la frontiera cu R. Moldova. Ministrul român de Externe, Cristian Diaconescu, s-a declarat "preocupat şi îngrijorat" de situaţia românilor "întorşi sistematic" de la frontiera cu Republica Moldova şi a cerut explicaţii omologului său moldovean.

Ministrul Cristian Diaconescu se află la Haga, la Conferinţa pe tema Afganistanului. Cu această ocazie, ministrul s-a întâlnit cu omologi din China, Afganistan şi Pakistan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici