Diaconescu lui Năstase: Dacă vreţi să candidaţi, eu mă retrag şi vă susţin

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, şi vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu au avut o întâlnire, în care Diaconescu ar fi spus că este dispus să se retragă din cursa pentru şefia partidului dacă fostul premier este ferm în ceea ce priveşte candidatura la preşedinţia PSD.

19 afișări
Imaginea articolului Diaconescu lui Năstase: Dacă vreţi să candidaţi, eu mă retrag şi vă susţin

Diaconescu lui Năstase: Dacă vreţi să candidaţi, eu mă retrag şi vă susţin (Imagine: Mediafax Foto)

Acest lucru ar explica, potrivit unor surse din PSD, declaraţiile făcute de Adrian Năstase, marţi seară, la Realitatea TV, unde a a anunţat că este "din ce în ce mai hotărât" să candideze la şefia partidului.

Surse din PSD au relatat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că discuţia Năstase-Diaconescu a avut loc în condiţiile în care fostul premier i-ar fi propus vicepreşedintelui PSD funcţiile de preşedinte executiv sau de preşedinte al CN, în cazul în care vor face echipă, cu Năstase candidat la şefia PSD.

Aceleaşi surse au arătat că la respectiva întâlnire au mai participat secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, dar şi câţiva lideri de organizaţii, care au vorbit despre situaţia din teritoriu a partidului, privind susţinerea unora sau altora dintre eventualii candidaţi la şefia PSD.

În aceste condiţii, Diaconescu i-a transmis lui Năstase că, dacă merge ferm pe propria candidatură la preşedinţia PSD, atunci el este dispus să se retragă şi să îi acorde susţinere.

Potrivit surselor citate, astfel s-ar explica atitudinea lui Năstase de marţi seară, la Realiatea Tv, unde a anunţat că este "din ce în ce mai hotărât" să candideze la şefia PSD, decizia finală urmând a o lua la Consiliul Naţional, pe 4 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici