Năstase: Sunt din ce în ce mai hotărât să candidez

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, marţi, la Realitatea Tv, că, în acest moment, este din ce în ce mai hotărât să candideze la preşedinţia PSD, el precizând că decizia finală o va lua la şedinţa Consiliului Naţional, din 4 februarie.

18 afișări
Imaginea articolului Năstase: Sunt din ce în ce mai hotărât să candidez

Năstase: Sunt din ce în ce mai hotărât să candidez (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"În acest moment sunt din ce în ce mai hotărât să candidez (la preşedinţia PSD, n.r.). Decizia finală o voi lua la Consiliul Naţional", a spus Năstase.

El s-a arătat convins că ar putea face o echipă bună cu colegii săi, la fel ca în urmă cu aproape 10 ani.

Năstase a precizat că nu a dorit ca subiectul legat de candidatura sa să pară cumva o chestiune neserioasă, legată de circumstanţe, de orgoliu, de ambiţii.

El a arătat că priveşte "destul de detaşat" problema funcţiei de preşedinte al PSD, în sine, al apreciind că are destulă influenţă, după 20 de ani în PSD, astfel încât, atunci când spune un anumit cuvânt, indiferent că are o funcţie sau alta, acel cuvânt să şi conteze.

Năstase s-a întrebat cum s-a creat legenda răspândită chiar de către colegii săi social-democraţi potrivit căreia, dacă va reveni la conducerea partidului, atunci le va "rupe gâtul" unora, le va "rupe picioarele" altora, şi "o va lua razna".

El a precizat că a încercat să discute cu unii dintre colegii săi pentru a afla de ce a apărut această problemă legată de persoana sa şi a precizat că aceasta e o problemă rezolvată, în parte, şi că mulţi dintre colegii săi au înţeles că este vorba doar de o legendă.

Năstase a mai precizat că, în opinia sa, este nevoie de reînfiinţarea postului de preşedinte executiv, iar următorul Congres să aibă loc peste doi ani, înaintea legerilor din 2012.

Năstase a arătat, de asemenea, că Mircea Geoană ar putea să facă parte din echipa sa, el având cuvinte de laudă şi la adresa lui Victor Ponta.

Năstase, a afirmat, luni, întrebat fiind de ce a spus, iniţial, că nu va candida la şefia PSD, pentru ca ulterior să spună că a glumit, că a vrut să testeze în câte minute ajunge o astfel de informaţie în presă.

Chestionat de jurnalişti pe marginea afirmaţiilor făcute în CEXN, unde a spus iniţial că nu va candida la şefia PSD, pentru a afirma, ulterior, după apariţia pe fluxurile de ştiri a informaţiei, că de fapt ar fi glumit, Năstase a răspuns: "Am vrut să fac un test şi a reuşit destul de bine. Am vrut să văd în câte minute ajunge o informaţie din această sală la presă. A durat două minute. (...) Aţi ieşit (ziariştii - n.r.) foarte bine, şi colegii mei au ieşit foarte bine. Ei au ieşit cel mai bine".

Năstase a spus apoi că rămâne la acelaşi punct de vedere, afirmând că nu a luat decizia nici de a candida, nici de a nu candida, întrucât nu are "o miză personală" în ceea ce priveşte preşedinţia partidului.

"Vom vedea împreună care este cea mai bună variantă de conducere, am fost preşedintele partidului, am fost prim-ministru, am fost candidat la preşedinţie, am fost ministru, preşedinte de Cameră, vicepreşedinte, deci din acest punct de vedere nu am orgoliul sau ambiţia de a candida neapărat", a adăugat el.

Năstase a mai declarat că nu crede că ar face bine partidului o candidatură a sa, adăugând că, până acum, nu a avut sentimentul că există o masă critică pentru a susţine candidatura lui.

"M-am gândit, iniţial, la postul de secretar general al ONU, dar am impresia că este ocupat, cel puţin o perioadă. Nu cred că în acest moment ar trebui să creez valuri suplimentare, să anunţ o candidatură. Nu cred că ar face bine partidului. O astfel de candidatură ar trebui să vină dacă ar fi sprijinită de un număr de colegi. Până la acest moment nu am avut sentimentul că există o masă critică pe această direcţie", a afirmat el.

Liderul social-democrat Adrian Năstase a anunţat în şedinţa CExN al PSD de luni că nu va candida la preşedinţia partidului, au declarat surse participante la întâlnire. Ulterior, tot surse PSD au declarat că Adrian Năstase a afirmat, imediat după ce a apărut pe agenţiile de ştiri informaţia legată de anunţul făcut anterior, tot în Consiliu, că nu va candida la şefia PSD, că este dezamăgit că informaţia s-a scurs în presă şi că, prin urmare, s-a răzgândit.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, comentând "gluma" lui Adrian Năstase, din CExN, privind candidatura sa la preşedinţia PSD, că Năstase este un om cu mult simţ al umorului, dar că ar trebui să decidă dacă va candida sau nu pentru că s-ar putea să nu mai fie luat în serios.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici