Diaconescu: Poate că ar fi util ca instituţia politicii externe să îşi ceară scuze în cazul Nuică

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, marţi, că instituţia politicii externe româneşti ar trebui să îşi ceară scuze opiniei publice pentru semnalul "total necorespunzător" dat în cazul consulului României la Chişinău, Ion Nuică.

24 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: Poate că ar fi util ca instituţia politicii externe să îşi ceară scuze în cazul Nuică

Diaconescu: Poate că ar fi util ca instituţia politicii externe să îşi ceară scuze în cazul Nuică (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Poate că ar fi util ca instituţia politicii externe româneşti să îşi ceară scuze opiniei publice pentru un semnal total necorespunzător, care în niciun caz nu caracterizează această instituţie", a răspuns el, întrebat cum comentează implicarea consulului român la Chişinău într-un scandal sexual.

Diaconescu a precizat că se referă la opinia publică din România.

"N-avem niciun fel de comentariu. Domnia sa şi-a dat demisia", a mai spus seful diplomaţiei.

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a participat, marţi, la lansarea volumului "Ghidul Călătorului român în străinătate", material de informare elaborat de Ministerul Afacerilor Externe.

Consulul României la Chişinău, Ion Nuică, şi-a prezentat demisia, luni, în aceeaşi zi în care un cotidian a publicat pe site un articol, însoţit de un film şi de câteva fotografii, susţinând că acestea îl prezintă pe diplomat în ipostaze intime cu o femeie care "pare" a fi angajată a consulatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici