Diaconescu: Retragerea intempestivă a trupelor - semnal de neseriozitate

Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, social-democratul Cristian Diaconescu, a declarat că o eventuală decizie privind retragerea intempestivă a forţelor militare participante la misiuni în afara ţării ar reprezenta un semnal de neseriozitate pe plan extern.

1 afișare
Imaginea articolului Diaconescu: Retragerea intempestivă a trupelor - semnal de neseriozitate

Diaconescu: Retragerea intempestivă a trupelor - semnal de neseriozitate

"După părerea mea, o disociere intempestivă de o decizie privind participarea cu trupe în afara ţării nu este bună, ci chiar afectează credibilitatea unei ţări, sub aspectul cooperării. De regulă, astfel de participări fac parte dintr-un proiect mai mare, care implică mai multe ţări, membre ale NATO sau sub mandat ONU. O retragere intempestivă, indiferent cum se ia decizia pe plan intern, reprezintă un semnal de neseriozitate pe plan extern", a declarat Diaconescu,, vineri, pentru MEDIAFAX, referindu-se la prevederile în acest sens ale proiectului de lege postat pe site-ul MAp.

Preşedintele Comisiei de apărare din Senat a mai spus că parlamentarilor membri ai acestei comisii nu li s-a comunicat nimic de către Ministerul Apărării în legătură cu proiectul de lege publicat pe site-ul acestei instituţii.

Diaconescu a precizat că, în opinia sa, de principiu, nu se poate pune problema unei retrageri intempestive a trupelor militare participante la misiuni în afara ţării.

Întrebat care este poziţia PSD faţă de acest proiect de lege, Cristian Diaconescu a precizat că formaţiunea sa nu susţine, de principiu, o lege care încearcă să reglementeze modalităţi de retragere neplanificate sau intempestive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici