Diaconescu şi Predoiu şi-au apreciat, reciproc, profesionalismul

Liderul PSD Cristian Diaconescu şi independentul Cătălin Predoiu şi-au apreciat, reciproc, profesionalismul, vineri, cu ocazia transferului conducerii Ministerului de Externe.

28 afișări
Imaginea articolului Diaconescu şi Predoiu şi-au apreciat, reciproc, profesionalismul

Diaconescu şi Predoiu şi-au apreciat, reciproc, profesionalismul (Montaj foto)

Diaconescu a declarat că este bucuros că ministrul Justiţiei este cel care îi succede în funcţie, apreciind că acesta este "un profesionist".

"Ca o părere personală, sunt deosebit de bucuros că preia conducerea instituţiei ministrul Predoiu, pentru că este un profesionist, un om aplicat şi instituţia şi politica externă românească vor avea de câştigat", a spus Diaconescu.

La rândul său, Cătălin Predoiu i-a mulţumit lui Cristian Diaconescu pentru aprecieri, spunând că, în opinia sa, conducerea MAE va fi "o sarcină foarte dificilă" după mandatul unui "profesionist" cum este Cristian Diaconescu.

"Aş vrea să transmit un mesaj de predictibilitate şi stabilitate în ceea ce priveşte elementele de politică externă", a mai spus Predoiu.

Întrebat dacă, aşa cum au afirmat alţi miniştri PSD, crede că se va întoarce la MAE în luna decembrie, Diaconescu a răspuns: "Să aşteptăm să treacă... Deocamdată avem un moment important. Sunt etape de politică externă care trebuiesc realizate şi mă bucur foarte mult că am această cooperare cu domnul Predoiu tocmai pentru ca aceste elemente de interes naţional să fie continuate".

El a precizat că şi-a eliberat deja biroul şi îşi va continua mandatul de senator.

Întrebat dacă, odată cu schimbarea Guvernului, obţinerea unui eventual post de comisar european pentru agricultură ar putea fi periclitată, Diaconescu a spus că este vorba despre o temă ce va fi urmărită cu atenţie de MAE.

"Atâta timp cât prin aceste schimbări asigurăm un proces de continuitate, lucrurile sunt în regulă. Atâta vreme cât acţionăm cu profesionalism de asemenea cred că nu avem motive să ne îngrijorăm", a mai spus Diaconescu.

La rândul său, Cătălin Predoiu a ţinut să-i mulţumească lui Cristian Diaconescu pentru "deschiderea" cu care a abordat discuţia şi pentru "sfaturile extrem de profesioniste, precise şi utile" oferite.

El a mai spus că se bazează pe "un aparat extrem de profesionist".

Cătălin Predoiu a promis că va face publică "o schiţă de agendă" după ce va aprofunda dosarele de la MAE.

El a venit la Minister în jurul orei 10.30, plecând după o oră şi un sfert.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici