Diaconescu: Votul uninominal va contribui clar la dezagregarea partidelor politice

Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu a susţinut, marţi, la o dezbatere organizată de Institutul "Ovidiu Şincai" şi Fundaţia Friedrich Ebert, că votul uninominal va contribui în mod clar la dezagregarea partidelor politice.

13 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: Votul uninominal va contribui clar la dezagregarea partidelor politice

Diaconescu: Votul uninominal va contribui clar la dezagregarea partidelor politice (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu ştiu cât va îmbunătăţi votul uninominal din punctul de vedere al reformării clasei politice, dar în orice caz va contribui clar la dezagregarea partidelor politice", a afirmat vicepreşedintele PSD.

Diaconescu a susţinut că votul uninominal va implementa o "reţea" de oameni "foarte puternici", care vor încerca, trecând peste doctrine şi ideologii, să îşi impună punctul de vedere întâi în partide şi apoi în "locurile" pe care le vor "stăpâni".

"Vom avea o reţea de oameni foarte puternici în România - de oameni, nu de partide - fie ei preşedinţi de consilii judeţene, fie ei parlamentari care s-au ales prin forţe proprii, cu ghilimelele câte vreţi să puneţi, care, foarte departe de orice doctrină şi, şi mai departe de orice disciplină de partid, vor încerca să îşi impună punctul de vedere, întâi în partid şi după aceea în locurile pe care le vor stăpâni, şi le vor stăpâni - vreau să vă asigur din acest punct de vedere - le vor stăpâni aşa cum ştiu ei mai bine", a subliniat Diaconescu.

Vicepreşedintele PSD a arătat că se poate evita o astfel de situaţie doar dacă partidul va fi, la rândul său, foarte puternic şi îşi va baza forţa pe un sistem de valori, dar a atras atenţia că depinde, în final, de partid dacă are sau nu ambiţia de a promova un asemenea sistem de valori.

"Din această perspectivă, partidul politic nu va avea în faţa lor decât un singur argument: sprijinul politic pe care li-l acordă sau nu. Dar pentru asta, şi intrăm în cerc vicios, partidul la rândul lui trebuie să fie puternic din punct de vedere politic şi poate face asta numai bazându-se pe valori, punând în faţa unuia care vrea să devină autarhic din toate punctele de vedere un sistem de valori pe care el, partidul, poate avea ambiţia să îl promoveze", a subliniat Diaconescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici