Cu un pas mai aproape de modernizare: Digitalizarea Senatului, votată luni în Parlament. Alina Gorghiu laudă facilităţile mediului online

  • Digitalizarea Senatului este primul obiectiv realizat în noul mandat, afirmă Alina Gorghiu, senator PNL.
  • Alina Gorghiu: „Astfel, propunerile legislative, întrebările în interpelările parlamentarilor şi proiectele de lege ale Guvernului vor putea fi depuse şi online”.
360 afișări
Imaginea articolului Cu un pas mai aproape de modernizare: Digitalizarea Senatului, votată luni în Parlament. Alina Gorghiu laudă facilităţile mediului online

„O primă victorie în calitate de senator PNL, legislatura 2020-2024. Colegii senatori au votat, astăzi (luni - n.r.), proiectul privind digitalizarea Senatului. Astfel, propunerile legislative, întrebările în interpelările parlamentarilor şi proiectele de lege ale Guvernului vor putea fi depuse şi online la Senat. Camera Superioară a Parlamentului a dat astfel un mesaj important pentru întreaga societate: noua majoritate acţionează în interesul tuturor cetăţenilor, ceea ce implică şi adoptarea unor proiecte pe care PSD le-a făcut uitate prin sertarele Legislativului, doar pentru că nu erau iniţiativele lor. Exact cum a fost şi în cazul proiectului de mai sus, depus cu multe luni în urmă cu un scop bine definit: funcţionarea neîntreruptă a activităţii Senatului, fără sincope, reacţie la situaţiile în schimbare şi la facilităţile pe care le asigură mediul online”, transmite Alina Gorghiu.

Ea apreciază că, prin acest vot, Senatul îşi asigură trecerea „ireversibilă” la un mediu de lucru normal pentru secolul în care ne aflăm, „chiar dacă se întâmplă abia la aproape 20 de ani de la intrarea în vigoare a Legii 455/2001 privind semnătura electronică”.

„Întreaga procedură se va face prin intermediul unei aplicaţii electronice, AGIPL - Aplicaţia pentru Gestionarea Înregistrării Proiectelor Legislative. Iar rezultatul nu va fi altul decât eficientizarea. Prin acest demers am dorit să mă asigur că Senatul va deveni o instituţie modernă, care funcţionează normal, transparent şi care valorifică la maximum tehnologiile digitale. Mă bucur pentru acest prim succes în noul mandat, dar cea mai mare recompensă ar fi ca Senatul să fie un exemplu pentru administraţia publică în general şi toate instituţiile statului să declare cât mai repede capitolul digitalizare - obiectv realizat”, conchide Gorghiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici