Dîncu participă la o reuniune a miniştrilor apărării din ţările NATO, prezidată de Jens Stoltenberg

Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu participă, miercuri şi joi, la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, ce are loc la Bruxelles şi este prezidată de Secretarul General al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

99 afișări
Imaginea articolului Dîncu participă la o reuniune a miniştrilor apărării din ţările NATO, prezidată de Jens Stoltenberg

Dîncu participă la o reuniune a miniştrilor apărării din ţările NATO, prezidată de Jens Stoltenberg

„Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu participă, în zilele de 15 şi 16 iunie, la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, ce are loc la Bruxelles şi este prezidată de Secretarul General al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg. În cadrul ministerialei, discuţiile vor fi concentrate, cu precădere, pe definirea pachetului decizional şi pe perspectivele strategice ce vor conferi substanţă Summit-ului NATO de la Madrid, de la sfârşitul acestei luni, pe componenta apărării”, anunţă MApN.

Potrivit suersei citate, în cadrul unei cine de lucru, miniştrii aliaţi vor discuta cu partenerii consacraţi, Finlanda şi Suedia, precum şi cu cei din vecinătatea estică, Georgia şi Ucraina, despre situaţia de securitate generată de invazia brutală a Ucrainei de către Federaţia Rusă şi perspectiva întăririi parteneriatului NATO-UE.

„La cina de lucru va participa şi Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell. În prima sesiune a Consiliului Nord-Atlantic va fi discutată adaptarea pe termen mediu şi lung a posturii de apărare şi descurajare, iar cea de-a doua sesiune va fi dedicată aspectelor referitoare la resursele pentru apărare şi finanţare comună. Reuniunea se înscrie în amplul proces de adaptare a Alianţei în contextul deteriorării fundamentale a mediului de securitate regional, european şi euro-atlantic ca urmare a invaziei Ucrainei de către Federaţia Rusă. În marja reuniunii ministeriale, ministrul apărării naţionale va participa la o nouă reuniune a Grupului Consultativ în domeniul Apărării privind Ucraina, constituit la iniţiativa Statelor Unite ale Americii şi prezidat de secretarul american al apărării, Lloyd J Austin”, mai arată comunicatul de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici