Dispute în BPN al PDL după ce Frunzăverde a propus ca alegerile interne să fie la toamnă

Liderul PDL Sorin Frunzăverde a propus, în şedinţa de marţi seară a conducerii formaţiunii, susţinut de Cristian Boureanu, amânarea alegerilor interne până în toamnă, după reducerea pensiilor şi salariilor, ceea ce a creat un scandal general la întâlnire, scrie ziarul "Gândul" în ediţia de joi.

22 afișări
Imaginea articolului Dispute în BPN al PDL după ce Frunzăverde a propus ca alegerile interne să fie la toamnă

Dispute în BPN al PDL după ce Frunzăverde a propus ca alegerile interne să fie la toamnă (Imagine: Adi_Piclisan/Mediafax Foto)

Surse din PDL, citate de "Gândul", au relatat că Frunzăverde a ridicat problema oportunităţii alegerilor interne acum, când toată populaţia e interesată de măsurile anticriză şi nu de reformarea partidului.

De partea lui Frunzăverde s-a aflat vicepreşedintele Cristian Boureanu, care a susţinut şi el amânarea alegerilor interne până la toamnă.

"Ce-o să zică lumea că, în loc ca noi să guvernăm, ne certăm pe caşcaval. Să fim serioşi, în funcţie de ce măsuri luăm în perioada următoare, unii dintre noi s-ar putea să-şi încheie cariera politică", ar fi afirmat Boureanu, potrivit ziarului "Gândul".

Boureanu a criticat modul în care se organizează acum alegerile în filiale: "Sunt unii în filiale la care trebuie să vedem ce urmăresc".

"Primarul Aradului Gheorghe Falcă s-a simţit vizat şi a întrebat dacă este vorba despre el. Boureanu avea însă pe altcineva în minte: vicepreşedintele Florin Popescu, cel care răspunde de reorganizarea filialei Argeş, de unde Boureanu a fost nevoit să demisioneze, nemulţumit că i s-a trimis o echipă de la centru. «Florin Popescu face afaceri cu pesediştii la Argeş. Este partener de afaceri cu al doilea sponsor pesedist din Argeş. Vrea să-l pună şef de organizaţie pe Mircea Andrei, omul lui Vântu. Promovează tot felul de benzinari, un primar de comună care face contrabandă cu benzină». Popescu s-a enervat: «Eu iau benzină de la Patriciu, tatăl tău». Cei doi s-au ciondănit o oră, dar conflictul s-a extins", notează "Gândul".

În articol se mai arată că pedeliştii vechi - Cezar Preda, Ioan Oltean, Anca Boagiu, Sulfina Barbu - au ridicat şi ei problema felului în care se reorganizează filialele.

Pe de altă parte, Sorin Frunzăverde a criticat faptul că au existat decizii politice ale partidului care nu s-au luat în BPN.

"«Au fost o serie de erori politice din 2006 până acum pe care trebuie să ni le asumăm», a spus el, fără să dea vreun exemplu. Premierul Emil Boc a intervenit: «Cum să ni le asumăm? Toţi am luat deciziile prin vot aici, în Biroul Permanent Naţional». «Mă refer la cele care nu s-au votat în BPN», a replicat Frunzăverde. Unii dintre liderii PDL au interpretat, după şedinţă, spusele lui Sorin Frunzăverde drept o aluzie la ruperea relaţiilor cu PNL, din cauza conflictului dintre Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu", notează "Gândul".

Decizia amânării alegerilor interne a fost programată pentru viitorul Colegiu Director. PD-L stabilise să-şi aleagă noua conducere pe 16 - 17 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici