Divergenţele pe tema LGBT dintre UE şi Ungaria se adâncesc. Controversata lege adoptată de Guvernul Orban este motivată de protejarea minorilor

  • Legea anti-LGBT din Ungaria a aprins spiritele la şedinţa miniştrilor UE
  • Ungaria e acuzată că încalcă valorile UE şi riscă să piardă dreptul de vot
  • Guvernul Orban susţine că legea e pentru protejarea minorilor
1054 afișări
Imaginea articolului Divergenţele pe tema LGBT dintre UE şi Ungaria se adâncesc. Controversata lege adoptată de Guvernul Orban este motivată de protejarea minorilor

Sursa foto: profimedia

Procedura de sancţionare a Ungariei potrivit Articolului 7 s-a reluat pentru prima dată de la începutul pandemiei.

De data asta, miniştrii de Interne din Uniunea Europeană au un reproş în plus pentru guvernul condus de Viktor Orban. Legea prin care tinerii sub 18 ani sunt împiedicaţi să solicite consiliere şi îndrumare cu privire la orientarea lor sexuală.

JEAN ASSELBORN, ministrul de Externe din Luxembourg: Legea votată de Ungaria nu corespunde niciuneia dintre valorile apărate de Uniunea Europeană. Oamenii au dreptul să trăiască aşa cum vor. Serios acum, nu mai suntem în Evul Mediu.

Lgea a provocat proteste la Budapesta şi a fost caracterizată drept o măsură împotriva comunităţii LGBT. Nimic mai greşit, spune ministrul maghiar de Externe. Peter Szijjarto le-a explicat colegilor că legea nu vizează adulţii.

PETER SZIJJARTO, ministrul de Externe al Ungariei: Legea îi protejează pe copii pentru că devine dreptul exclusive al părinţilor să îşi educe copiii în privinţa orientării sexuale până la 18 ani.

Şedinţa este ultima dintre acţiunile preşedinţiei portugheze a UE. De luna viitoare, mandatul va fi preluat de Slovenia, o ţară aliată a lui Viktor Orban. Articolul 7 al UE poate duce la suspendarea dreptului de vot al unui stat membru. Varianta este improbabilă pentru că e nevoie de majoritate la vot, iar Polonia şi Ungaria se sprijină reciproc.    

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici