DNA extinde ancheta în cazul deputatului Nicolae Păun

DNA extinde ancheta în cazul deputatului Nicolae Păun, acesta fiind acuzat de evaziune fiscală după ce, prin intermediul firmei SC Niky Scorpion Alcom SRL, ar fi cumpărat terenuri la preţ supraevaluat pentru ca astfel să fie majorate cheltuielile societăţii şi diminuat impozitul datorat statului.

441 afișări
Imaginea articolului DNA extinde ancheta în cazul deputatului Nicolae Păun

DNA extinde ancheta în cazul deputatului Nicolae Păun (Imagine: Silviu Matei/ Arhiva Mediafax Foto)

Procurorii DNA i-au adus la cunoştiinţă deputatului Nicolae Păun, luni, noile acuzaţii de evaziune fiscală în formă continuată şi folosirea, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect, în formă continuată.

De asemenea, procurorii au început urmărirea penală şi pentru persoana juridică S.C.Niky Scorpion Alcom SRL pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, ambele în forma continuată.

Potrivit DNA, "în perioada 2004 - 2014, suspectul Păun Nicolae, prin intermediul SC Niky Scorpion Alcom SRL şi în dauna intereselor acestei firme, a efectuat o serie de tranzacţii imobiliare constând în cumpărarea şi vânzarea succesivă a două terenuri (unul situat în Bucureşti, iar celălalt în judeţul Ilfov), fără a avea o justificare economică (nerentabile şi cu implicaţii asupra creanţelor datorate bugetului de stat)", terenurile fiind achiziţionate la preţuri mai mari decât cele la care fuseseră vândute anterior.

"Prin plata unor preturi nereale supraevaluate de 10,48 ori, respectiv 2,77 ori aferente achiziţiei de terenuri, au fost majorate cheltuielile societăţii Niky Scorpion Alcom, în scopul diminuării masei impozabile şi, în consecinţă, a impozitelor datorate bugetului de stat. Ca urmare acestor operaţiuni, creditul societăţii SC Niky Scorpion Alcom SRL a fost diminuat cu suma totala de 3.220.000 lei", au precizat procurorii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici