Mădălin Voicu nu poate fi arestat. Deputaţii au respins şi a doua solicitare a DNA. Decizia privind arestarea lui Nicolae Păun, amânată până în 24 februarie

Deputaţii au respins miercuri şi solicitarea DNA privind arestarea deputatului PSD Mădălin Voicu, rezultatului fiind de 158 voturi "împotrivă" şi doar 103 "pentru", potrivit unor surse. Nicolae Păun poate fi reţinut, dar decizia privind arestarea lui a fost amânată până în 24 februarie.

3913 afișări
Imaginea articolului Mădălin Voicu nu poate fi arestat. Deputaţii au respins şi a doua solicitare a DNA. Decizia privind arestarea lui Nicolae Păun, amânată până în 24 februarie

Mădălin Voicu nu poate fi arestat. Deputaţii au respins şi a doua solicitare a DNA (Imagine: Octav Ganea / Mediafax foto)

Votul privind cererea de arestare a lui Nicolae Păun va fi reluat pe 24 februarie

Votul privind solicitarea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Nicolae Păun va fi reluat miercurea viitoare, pe 24 februarie, potrivit unor surse parlamentare.

Potrivit surselor citate, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis ca votul să fie reluat săptămâna viitoare, pe 24 februarie, după ce, miercuri, şedinţa a fost suspendată, din lipsă de cvorum.

Plenul a fost suspendat în momentul în care urma să fie luată o decizie asupra cererii DNA de arestare. Deputaţii au aprobat, în schimb, solicitarea DNA de reţinere a lui Nicolae Păun.

În acelaşi timp, Camera a respins solicitările de reţinere şi arestare a deputatului PSD Mădălin Voicu, anchetat pentru trafic de influenţă, spălare de bani, fals în declaraţii şi deturnare de fonduri în acealşi dosar.

Decizia privind arestarea lui Nicolae Păun, amânată. Şedinţa a fost suspendată

Solicitarea DNA de arestare a deputatului Partidei Romilor Nicolae Păun a fost amânată, miercuri, şedinţa fiind suspendată din lipsă de cvorum, iar Biroul Permanent urmând să stabilească când va fi reluată procedura.

La şedinţa au fost înregistraţi 178 de deputaţi, iar 191 era cvorumul regulamentar pentru luarea unei decizii. Procedura de vot secret, cu bile, asupra solicitării DNA de arestare preventivă a deputatului minorităţilor a avut loc, însă voturile nu au mai fost numărate.

"În sală au fost 178 de deputaţi, întrucât cvorumul de şedinţă pentru vot final este de 191 de persoane, se constată că nu am avut cvorum de şedinţă la acest vot, deci nu are sens să fi numărat, pentru că el nu poate fi exercitat" a declarat secretarul Biroului Permanent Niculae Mircovici.

După suspendarea plenului, din lipsă de cvorum, membrii Biroului Permanent au fost convocaţi la şedinţă.

Nicolae Păun poate fi reţinut

Deputaţii au încuviinţat, miercuri, solicitarea DNA de reţinere a deputatului Partidei Romilor Nicolae Păun, urmând să se pronunţe şi asupra cererii procurorilor de arestare preventivă a acestuia.

Decizia a fost luată cu 128 voturi "pentru", 78 "împotrivă" şi 20 de voturi au fost anulate.

Deputaţii urmează să decidă şi asupra cererii de arestare preventivă a deputatului Nicolae Păun, care este anchetat pentru trafic de influenţă, spălare de bani, fals în declaraţii şi deturnare de fonduri, în acelaşi dosar pentru care social-democratul Mădălin Voicu a primit un vot favorabil din partea Camerei.

Nicolae Păun nu a fost prezent miercuri în plen pentru a-şi susţine cauza, el fiind absent şi de la votul din Comisia juridică.

Mădălin Voicu nu poate fi arestat

Deputatul PSD Sorin Iacoban a anunţat oficial în plenul Camerei că cererea de arestare preventivă a deputatului PSD Mădălin Voicu nu a întrunit numărul de voturi necesare, fiind respinsă.

Din cele 261 de voturi valabil exprimate, 103 au fost "pentru" şi 158 "împotriva" solicitării DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Mădălin Voicu, a declarat deputatul Iacoban.

Potrivit procesului verbal încheiat de Comisia de numărare a voturilor, 277 de deputaţi au fost prezenţi, 261 de voturi au fost valabil exprimate şi 5 voturi au fost anulate.

Plenul a respins şi solicitarea DNA de reţinere a deputatului PSD.

Mădălin Voicu a refuzat să comenteze votul favorabil pe care l-a primit din partea Camerei Deputaţilor.

"Nu vreau să comentez. Vă rog să mă înţelegeţi. Nu voi mai vorbi despre justiţie în public", a spus Voicu.

Deputaţii votează, la această oră, cererea de reţinere şi arestare a deputatului Nicolae Păun, anchetat în acelaşi dosar, pentru trafic de influenţă, spălare de bani, fals în declaraţii şi deturnare de fonduri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici