DOCUMENT MApN vrea să cumpere submarine militare şi noi nave vânătoare de mine

Ministerul Apărării cere Parlamentului să aprobe noi achiziţii militare majore. Armata vrea să cumpere submarine militare, noi nave vânătoare de mine şi să modernizeze actualele nave purtătoare de rachete.

784 afișări
Imaginea articolului DOCUMENT MApN vrea să cumpere submarine militare şi noi nave vânătoare de mine

MApN vrea să cumpere submarine militare şi noi nave vânătoare de mine

„Creşterea bugetului Ministerului Apărării Naţionale începând cu anul 2023, la 2,5 % din PIB, a creat condiţiile pentru iniţierea unor programe de înzestrare strict necesare pentru accelerarea modernizării Armatei României”, se arată în solicitarea semnată de Angel Tîlvăr adresată Birourilor Permanente ale Parlamentului.

MApN cere aprobarea Parlamentului pentru iniţierea procedurilor de atribuire aferente următoarelor programe de înzestrare:

Programul de înzestrare „Vânătorul de mine”. Programul de înzestrare consta în realizarea capabilităţii de lupta contra minelor marine prin înzestrarea Forţelor Navale Romane cu nave de tip vânător de mine în scopul obţinerii unor capabilităţi eficiente de detecţie, clasificare, identificare şi distrugere/neutralizare a minelor marine.

Programul de înzestrare „Submarin împotriva ameninţărilor de suprafaţă şi subacvatice”. Programul de înzestrare consta în realizarea capabilităţii de lupta împotriva navelor de suprafaţă şi antisubmarin prin înzestrarea Forţelor Navale Romane cu nave de tip submarin în scopul obţinerii unor capabilităţi eficiente în cercetarea pentru recunoaştere şi culegere de informaţii la nivel operativ - strategic concomitent cu executarea acţiunilor de lupta împotriva navelor de suprafaţa şi submarinelor inamice pentru distrugerea/neutralizarea/descurajarea fortelor navale inamice, independent sau în cooperare cu alte forte, în apele teritoriale, cat şi în cele internaţionale sau în zone litorale ostile, în zone cu un grad ridicat de risc, departe de bazele navale proprii.

 

Programul de înzestrare „Modernizare nave purtătoare de rachete”. Programul de înzestrare este destinat pentru modernizarea sistemelor de lupta principale şi actualizarea capabilităţile operaţionale corespunzător nivelului tehnologic actual şi asigurarea unui grad ridicat de interoperabilitate cu alte unităţi de lupta proprii şi ale altor state membre NATO pentru navele purtătoare de rachete din clasa Tarantul din înzestrarea Forţelor Navale.

Potrivit OUG 114/2011, autoritatea contractantă are obligaţia de a solicita aprobarea prealabilă a Parlamentului pentru iniţierea procedurii de atribuire a contractului de achiziţie în cazul în care valoarea estimată este egală sau mai mare decât echivalentul a 100 de milioane de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici