Documentele Parchetului în cazul Năstase, trimise Comisiei juridice

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va întocmi un nou raport în privinţa cazului deputatului PSD Adrian Năstase, pe baza documentelor venite de la Parchet iar acest raport va fi supus aprobării plenului Camerei Deputaţilor, a declarat, miercuri, preşedintele Camerei Roberta Anastase.

19 afișări
Imaginea articolului Documentele Parchetului în cazul Năstase, trimise Comisiei juridice

Documentele Parchetului în cazul Năstase, trimise Comisiei juridice (Imagine: Mediafax Foto)

Anastase a precizat că Biroul Permanent al Camerei a trimis comisiei juridice toate documentele venite de la Parchet în cazul Nãstase, atât scrisoarea procurorului general, cât şi dosarele lui Adrian Nãstase.

"Am trimis la comisia juridică toate documentele primite de la Parchet, pentru că Biroul Permanent nu este abilitat să facă o selecţie a documentelor care ne parvin", a arătat Anastase.

Ea a spus că membrii comisiei juridice urmează să facă un raport în cazul Năstase, pe care îl va propune Biroului Permanent, pentru aprobarea plenului Camerei Deputaţilor.

"Avem o prevedere clară şi anume că astfel de solicitări se supun aprobãrii plenului şi nu Biroului Permanent care este o structură care organizează activitatea Camerei", a precizat Anastase.

Ea a adăugat că Biroul Permanent "nu are atribuţii în a interpreta un document sau în a-l împărţi în bucăţi", ci are atribuţii pur procedurale de a trimite toate documentele comisiei juridice.

Precizările preşedintelui Camerei au venit ca reacţie la declaraţiile lui Adrian Năstase, vicepreşedinte al Camerei, care a precizat, luni, după şedinţa Biroului Permanent, că la comisia juridică a fost trimisă scrisoarea procuroului general în cazul său, nu şi dosarele deschide la DNA.

Potrivit lui Năstase, comisia juridică s-a mai exprimat pe acest subiect, al dosarelor sale, şi acum ea va trebui să trimită un răspuns Biroului Permanent, în legătură cu scrisoarea procurorului general, iar Biroul Permanent va decide cum va proceda în continuare.

El a mai spus că DNA, prin intermediul procurorului general, a trimis pentru a treia oară "aceleaşi hârtii la Parlament", pentru a solicita începerea urmãririi sale penale, "hârtii declarate nule de cãtre Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie".

Comisia juridică a stabilit deja că nu există condiţii pentru examinarea de fond a cazului şi a cerut informaţii suplimentare în acest caz, care nu au fost trimise, a adăugat Năstase.

Citeşte şi:

Comisia juridică răspunde în 30 de zile solicitării Parchetului privind dosarele lui Năstase -surse-

Kovesi cere Camerei să se pronunţe privind începerea urmăririi penale a lui Năstase

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor: NUP în cazul lui Adrian Năstase

Adrian Năstase, deferit justiţiei

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici