Doi miniştri ai Guvernului Ciolacu au fost chemaţi în faţa Parlamentului de senatorii opoziţiei

  • Doi miniştri ai Guvernului Ciolacu au fost chemaţi să dea explicaţii în faţa Parlamentului de către senatorii opoziţiei.
  • Este vorba despre miniştrii Educaţiei şi de Finanţe.
  • Ambele solicitări ale USR vor fi dezbătute, luni, în Biroul Permanent al Senatului.
654 afișări
Imaginea articolului Doi miniştri ai Guvernului Ciolacu au fost chemaţi în faţa Parlamentului de senatorii opoziţiei

Doi miniştri ai Guvernului Ciolacu au fost chemaţi în faţa Parlamentului de senatorii opoziţiei

Senatorii USR au depus două solicitări pentru chemarea ministrului Finanţelor şi ministrului Educaţiei la Ora Guvernului.

Ministrului Marcel Boloş i se va cere să explice „de ce nu este îngrijorat că deficitul bugetar a scăpat de sub control”. Solicitarea este că Boloş să meargă în Parlament pe 16 aprilie.

„Pe Boloş nu-l îngrijorează deficitul bugetar pentru simplul motiv că nu-l plăteşte el. Îl plătesc românii de rând cu forţa, pentru că nu au de ales, îl plătesc cei care produc ceva şi plătesc taxe şi impozite statului român, îl plătesc toţi cei afectaţi de inflaţie care pe zi ce trece văd cum banii lor din buzunare valorează din ce în ce mai puţin. Domnul ministru trebuie să ne explice de ce e el aşa de senin când deficitul bugetar continuă să crească accelerat, iar în jurul lui se prăbuşesc, rând pe rând, toate fundamentele unei economii sănătoase, iar românii duc o viaţă din ce în ce mai grea”, a declarat senatoarea USR Adina Săniuţă, membră a comisiei pentru buget-finanţe din Senat.

De asemenea, USR o cheamă pe Ligia Deca în Parlament să explice „de ce schimbă Legile Educaţiei pentru a 3-a oară în mai puţin de 9 luni”. Ministrul Educaţiei este aşteptat în Parlament pe 30 aprilie.

„Acum câteva zile am depus un memoriu la minister, cerându-i Ligiei Deca să renunţe la transformarea universităţilor în dezvoltatori imobiliari. Cum nu a catadicsit să răspundă până acum, de aceea am invitat-o într-un cadru instituţional, la Ora Guvernului, să explice cum creşte performanţa academică din universităţi dacă ele vor putea construi pe terenuri care nu sunt ale lor, ci ale statului. Privitor la învăţământul preuniversitar, doamna ministru trebuie să vină să ne lămurească pentru a putea mai departe explica profesorilor, elevilor, părinţilor ce face Ministerul Educaţiei pentru a asigura siguranţa elevilor în şcoli. Nu vorbe, fapte!”, a spus senatorul USR Ştefan Pălărie.

Ambele solicitări vor fi dezbătute, luni, în Biroul Permanent al Senatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici