Dominic Fritz: Am recuperat prima vilă furată de pe Bulevardul Loga din Timişoara

Primarul USR Dominic Fritz a anunţat, luni, că o vilă istorică de pe Bulevardul C.D. Loga a fost recâştigată de primărie şi a fost întabulată în patrimoniul statului: „S-o zicem pe şleau: până acum, nimeni nu a avut curaj să se ia de această mafie”.

2379 afișări
Imaginea articolului Dominic Fritz: Am recuperat prima vilă furată de pe Bulevardul Loga din Timişoara

„În sfârşit, am ajuns şi în ziua în care una din vilele furate de pe Loga se întoarce în proprietatea oraşului. Este un moment aşteptat de timişoreni de decenii. Loga 52 a fost obţinută prin acte false, vândută în mod repetat de către clanuri pentru a se pierde urma proprietarului adevărat. Azi, am pus punct acestei fraude istorice. Casa s-a întors în posesia noastră. Este o victorie care schimbă regulile jocului de acum înainte”, a spus primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

El afirmă că, până în prezent, „nimeni nu a avut curaj să se ia de această mafie”.

„S-o zicem pe şleau: până acum, nimeni nu a avut curaj să se ia de această mafie de pe Loga. Aşa cum nimeni nu a avut curaj să se ia de mafia de pe malul Begăi. Fostul consilier personal al primarului Robu a fost pus printr-un concurs fraudat director pe patrimoniul oraşului. Acolo l-am găsit. Miza din ultimii 10 ani nu a fost să fure mai mult, ci să acopere urmele furtului din anii 90. Cu o echipă curajoasă luăm dosar cu dosar, teren cu teren, vilă cu vilă, şi mergem pănă în pânzele albe să redăm Timişoarei ce este al ei. E o muncă a naibii de grea, dar nu mă mai sperie nimeni şi nimic. Din clădire îi evacuăm acum pe cei care stau ilegal în proprietatea noastră. Şi apoi facem din ea grădiniţă. Doar curajul şi educaţia ne vor salva”, a mai adăugat primarul Dominic Fritz.

Administraţia locală va apela la un executor judecătoresc pentru a obţine accesul complet la imobil şi teren.

„Astfel, pentru un parcurs rapid, va utiliza procedura de ordonanţă preşedinţială. Această acţiune face parte dintr-o operaţiune mai largă a administraţiei Fritz pentru a recâştiga terenuri şi imobile publice, care au fost dobândite de diverşi indivizi sau firme în mod ilegal. Pe listă se regăsesc deja construcţiile ilegale ridicate pe terenurile primăriei de pe malul Begăi”, potrivit comunicatului de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici