Dominic Fritz cere demisiile lui Nicolae Bitea şi Cosmin Şandru

Dominic Fritz cere demisii din Parlament şi de la conducerea companiei de transport public, după ce DNA a anunţat că deputatul Cosmin Şandru şi Nicolae Bitea sunt acuzaţi de dare de mită pentru că ar fi promis unui alt deputat numirea unor apropiaţi în funcţii dacă nu merge la votul moţiunii.

2852 afișări
Imaginea articolului Dominic Fritz cere demisiile lui Nicolae Bitea şi Cosmin Şandru

Sursa foto: Mediafaxfoto

„Le cer domnilor Cosmin Şandru, deputat PNL de Timiş şi Nicolae Bitea, directorul STPT, demisiile de onoare din Parlament şi de la conducerea companiei timişorene de transport public. Au apărut informaţii că DNA a început urmărirea penală împotriva celor doi politicieni locali, membri ai PNL, care au fost înregistraţi oferind funcţii în deconcentratele din Timişoara şi Timiş contra voturi împotriva moţiunii de cenzură. Îi cer lui Alin Nica să spună public dacă avea cunoştinţă de tranzacţionarea de funcţii din deconcentrate contra voturi, in condiţiile în care a cerut personal şi public menţinerea dlui Bitea în funcţia de director al STPT, iar soţia dlui Şandru este consiliera personală a domniei sale”, scrie pe Facebook Dominic Fritz.

El afirmă că este „inacceptabil ca Timişoara să fie asociată cu fenomenul de corupţie politică din cauza acţiunilor în care sunt implicaţi cei doi membri ai PNL”.

„Dar realitatea este că, în spatele uşilor închise, aşa au funcţionat administraţiile oraşului în ultimii 30 de ani, pe baza acestui tip de tranzactionalism pe care am început să-l stârpim în Primăria Timişoara. Cer PNL Timiş să se delimiteze clar şi public de astfel de practici şi să nu atragă asupra Timişoarei această nedorită reputaţie, că aici se vând funcţii şi voturi. Autosuspendarea dlui Şandru este insuficientă, este necesară o asumare politică. Am cerut Consiliului de Administraţie STPT să verifice dacă au fost tranzacţionate posturi în societatea timişoreană de transport. Nici primarul şi nici consiliul de administraţie nu au dreptul, potrivit legilor României, să demită un director de companie publică locală pentru activităţi care nu au legătură cu compania. De aceea este necesară o verificare în cadrul STPT pentru a afla dacă, în această companie publică locală, s-au oferit poziţii contra altor beneficii politice, conchide primarul municipiului Timişoara.

Deputatul Cosmin Şandru şi directorul general al Societăţii de Transport Public Timişoara, Nicolae Florin Bitea, sunt acuzaţi de dare de mită şi cercetaţi de DNA pentru că ar fi promis unui alt deputat numirea unor apropiaţi în funcţii dacă nu merge la votul moţiunii de cenzură.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici