Dominic Fritz: Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timişoarei

  • Dominic Fritz a anunţat miercuri că a fost validat ca primar al oraşului Timişoara.
  • Prin intermediul unui mesaj de pe Facebook, el a spus că va fi învestit în funcţie vineri.
  • Procedura are loc în condiţiile în care Tribunalul Timiş a respins trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului.
1404 afișări
Imaginea articolului Dominic Fritz: Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timişoarei

Dominic Fritz: Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timişoarei

Dominic Fritz a anunţat miercuri că a fost validat ca primar al oraşului Timişoara. El a purtat o discuţie cu prefectul judeţului Timiş şi a aflat că ceremonia de învestire este programată vineri, la ora 10.00.

Procedura are loc după ce Tribunalul Timiş a respins trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului de primar, prin care se invoca o incompatibilitate între calitatea de cetăţean european şi dreptul de a candida la Primărie.

Judecătorii au confirmat legalitatea validării mandatului, a candidaturii lui Fritz şi votul timişorenilor. S-a respins de asemenea cererea de sesizare a Curţii Constituţionale.

„Este o victorie nu doar a mea ca persoană, este a timişorenilor care au dat votul lor unui cetăţean european. Decizia de azi consfinţeşte acest vot. A învins o idee, a Europei comune, principiul că orice cetăţean european are dreptul să participe la alegeri în localitatea în care a ales să stabilească. Este şi o victorie pentru toţi românii care s-au stabilit în alte state europene şi cărora li se recunoaşte un drept fundamental, acela de a fi implicaţi în deciziile privind direcţia comunităţilor în care trăiesc. Mă bucur imens că Timişoara a deschis un drum care stabileşte odată pentru totdeauna ideea Europei comune în care suntem egali în drepturi. Acum chiar: hai să ne apucăm de treabă, Timişoara”, a scris, pe Facebook, primarul ales al oraşului Timişoara

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici