Donald Trump cere suspendarea constituţiei americane pentru a redeveni preşedinte

Casa Albă l-a condamnat pe fostul preşedinte Donald Trump după ce acesta a cerut „încetarea” constituţiei SUA.

1485 afișări
Imaginea articolului Donald Trump cere suspendarea constituţiei americane pentru a redeveni preşedinte

Donald Trump cere "încetarea" şi suspendarea temporară a democraţiei pentru a redeveni preşedinte

Trump a făcut aceste comentarii într-o postare pe reţeaua sa de socializare Trut  în timp ce şi-a repetat afirmaţia falsă că a câştigat alegerile prezidenţiale din 2020.

El a acuzat companiile Big Tech că acestea ar complota împotriva lui alături de democraţi. 

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates, a spus că declaraţiile lui Trump sunt „anatema pentru sufletul naţiunii noastre”.

„Nu poţi iubi America doar când câştigi”, a spus domnul Bates într-o declaraţie.

El a adăugat că afirmaţiile fostului preşedinte Trump ar trebui „condamnate universal”, aparent o lovitură ascuţită la adresa republicanilor de rang înalt. 

Alţi democraţi de rang înalt i-au provocat şi pe republicani - inclusiv pe reprezentantul Eric Swalwell, care a pus la îndoială cum membrii partidului ar putea continua să se autodenumească „conservatori constituţionali” dacă nu condamnă comentariile.

În postare, Trump s-a referit la acuzaţii vagi de „fraudă şi înşelăciune masivă şi răspândită” şi a întrebat dacă ar trebui să revină imediat la putere.

„O fraudă masivă de acest tip şi amploare permite încetarea tuturor regulilor, regulamentelor şi articolelor, chiar şi a celor care se regăsesc în Constituţie. Marii noştri „fondatori” nu au vrut şi nu au acceptat alegeri false şi frauduloase!”. 

Postarea a venit la doar câteva ore după ce deliberările interne ale companiei Twitter cu privire la dezvăluirile de informaţii confidenţiale despre Hunter Biden. 

Twitter a blocat iniţial povestea din cauza unei politici a companiei privind materialele piratate şi furate, iar e-mailurile scurse au produs confuzie şi dezacorduri în rândul personalului  în timp ce aceştia s-au grăbit să răspundă.

Fişierele au fost publicate pe Twitter de scriitorul Substack Matt Taibbi vineri seară.

Dar săptămâna trecută, proprietarul Twitter, Elon Musk, a sugerat că va publica informaţia, scriind pe platformă: „Acest lucru este necesar pentru a restabili încrederea publicului”.

„Vom pune toate informaţiile acolo, încercând să obţinem o listă curată”, a spus  Musk. El a adăugat că riscurile legale sunt „mai puţin îngrijorătoare decât pur şi simplu curăţarea aerului şi asigurarea faptului că oamenii ştiu ce s-a întâmplat cu adevărat”.

Trump şi-a anunţat a treia candidatură la preşedinţie luna trecută, însă nu mai figurează în preferinţele republicanilor de când popularitatea guvernatorului Floridei a crescut. 

Trump a fost recent criticat după ce a luat masa cu  Nick Fuentes, antisemit şi naţionalist al supremaţiei albe, şi cu rapperul Kanye West,  care la începutul acestei săptămâni şi-a exprimat admiraţia pentru Adolf Hitler şi a fost acuzat de o serie de comentarii antisemite postate pe Twitter, raportează BBC

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici