Dosare penale în urma scandalului de la Consiliul Local Focşani. Trei participanţi la şedinţă au depus plângeri

  • Miercuri, a izbucnit un scandal în şedinţa Consiliului Local Focşani.
  • Au fost deschise dosare penale pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, ameninţare, şantaj şi lipsire de libertate.
  • Cercetările au început în urma unor plângeri depuse de trei dintre participanţii la şedinţă.
435 afișări
Imaginea articolului Dosare penale în urma scandalului de la Consiliul Local Focşani. Trei participanţi la şedinţă au depus plângeri

Reprezentanţii IPJ au anunţat că au început cercetările după scandalul dintre PSD, PNL şi USR PLUS, care a izbucnit miercuri la Consiliul Local Focşani.

„Astăzi, în jurul orei 12.00, Poliţia Municipiului Focşani a fost sesizată cu privire la faptul că, în sediul unei instituţii publice, mai multe persoane instigă la acte de violenţă. La faţa locului au fost dirijate echipaje de poliţie care au aplanat conflictul. Ulterior, în contextul incidentului din sediul instituţiei publice, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea a fost sesizat cu privire la săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, ameninţare, şantaj şi lipsire de libertate, fiind întocmite în acest sens, dosare penale”, au anunţat reprezentanţii IPJ Vrancea.

Potrivit unor informaţii primite de la surse din cadrul anchetei doi bărbaţi şi o femeie au formulat plângerile scrise în urma cărora poliţiştii au început ancheta. La faţa locului, poliţiştii nu au constatat comiterea unor infracţiuni şi nu au stabilit sancţiuni, precizează sursele.

Şedinţa Consiliului Local Focşani de miercuri a fost suspendată şi a fost chemată Poliţia în urma unui scandal care a izbucnit între reprezentanţii PSD şi cei ai PNL şi USR PLUS.

În timpul dezbaterilor, în sală au pătruns mai mulţi angajaţi ai Primăriei supăraţi pentru că nu au primit salariile.

„Aţi minţit opinia publică, noi nu vrem decât salariile”, au solicitat funcţionarii care au intrat în sala de şedinţă.

În sala a fost vacarm, zeci de persoane fiind implicate în conflicte verbale.

„Vreţi să distrugeţi un oraş, sunteţi nişte impostori, o să vă linşeze lumea pe stradă”, se aude din sală.

Liberalii susţin că primarul şi un consilier local, ambii de la PSD, i-au incitat pe salariaţi.

„Primarul incitator Cristi Valentin Misăilă (PSD) şi consilierul local PSD Mihai Nedelcu se fac vinovaţi de incitare la violenţă şi la încălcarea legislaţiei în vigoare cu privire la derularea şedinţelor de Consiliu Local. Astăzi, în timpul şedinţei CL Focşani, cei doi au avut o atitudine agresivă faţă de doamnele viceprimar Ana-Maria Dimitriu şi Alexandra Tătaru, dar şi faţă de restul consilierilor PNL-USR-PLUS. Misăilă şi Nedelcu i-au chemat în sala de şedinţe pe angajaţii Primăriei şi pe unii angajaţi ai Direcţiei de Dezvoltare Servicii Publice, incitându-i permanent. Lor li s-a alăturat şi consilierul Dan Grigoraş Mocanu, agresiv şi cu alte ocazii, instigările fiind evidente”, au anunţat liberalii din Vrancea prin intermediul unui comunicat de presă.

La faţa locului a fost chemată Poliţia. Şedinţa a fost suspendată, iar poliţiştii au început o anchetă.

Angajaţii Primăriei Focşani sunt nemulţumiţi deoarece salariile au întârziat cu o săptămână. De vină este bugetul local care nu a fost aprobat în Consiliul Local din cauza luptei politice între primarul Cristi Misăilă, de la PSD, şi majoritatea PNL-USR-PLUS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici