Dragnea: Cred că mâine se va ţine Comisia pentru Regulament, amendamentul privind şeful Camerei a fost depus

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni seara că amendamentul privind revocarea preşedintelui Camerei Deputaţilor a fost deja depus de PSD, urmând ca acesta să fie discutat de Comisia pentru Regulament, cel mai probabil marţi.

872 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Cred că mâine se va ţine Comisia pentru Regulament, amendamentul privind şeful Camerei a fost depus

Dragnea: Cred că mâine se va ţine Comisia pentru Regulament, amendamentul privind şeful Camerei a fost depus

''După ce a fost exclus din PSD, în mod firesc Valeriu Zgonea trebuia să îşi dea demisia. S-a blocat, s-a ascuns după nişte proceduri regulamentare. Am înţeles de la colegii mei astăzi că au început demersurile pentru schimbarea Regulamentului, se poate întâmpla rapid, într-o săptămână, maxim două, pentru a nu mai exista niciun fel de posibilitate de contestare sau de contestaţie şi când se începe următorul demers să se finalizeze. (...) Au început de astăzi, au depus deja amendamentul. O să aflăm mâine când se convoacă Comisia pentru Regulament, ea teoretic trebuia să se convoace astăzi, dar iar s-au blocat într-o procedură. Cred că mâine o să se ţină Comisia pentru Regulament şi o să urmeze programarea în plenul Camerei Deputaţilor cât de curând'', a afirmat Dragnea la Antena 3.

El a susţinut că Valeriu Zgonea acţionează la comanda ''stăpânilor lui'' şi că are acest comportament de două luni, două luni şi jumătate.

''E problema lui, de fapt e problema fiecărui om cât de mult ţine să se umple de ridicol sau de penibil. (...) Se vede cu ochiul liber pentru cine are o brumă de experienţă politică sau pentru cine îl cunoaşte - el nu e el. Acţionează la comenzi. Practic este forţat să încerce să ţină cât mai mult acea funcţie, nu-mi dau seama de ce'', a spus liderul PSD.

El a negat faptul că PSD ar pregăti o ofensivă legislativă în Parlament împotriva justiţiei, aşa cum a acuzat Zgonea.

''Sută la sută nu se vor întâmpla. Se puteau întâmpla şi până acuma dacă eu aveam acest gând. Era foarte simplu. Preşedintele Camerei este un vot, un singur vot, nu poate influenţa o lege'', a argumentat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Întrebat dacă Victor Ponta va fi propunerea PSD pentru şefia Camerei Deputaţilor, Dragnea a evitat răspunsul.

''Că e vorba de el, că e vorba de altcineva, nu este bine pentru cel în cauză să fluturăm nume. Ceea ce am convenit sigur cu Victor Ponta este să lucrăm, să vină în echipă, ceea ce face'', a precizat preşedintele PSD, vorbid despre revenirea fostului premier în termeni de beneficii într-un an electoral având în vedere că ''are o audienţă bună în partid, în publicul larg''.

''O relaţie la nivelul 10 din februarie 2010'', a caracterizat el colaborarea cu Ponta.

Întrebat despre demisia din Parlament, Dragnea a făcut referire la declaraţia sa mai veche potrivit căreia va renunţa la calitatea de deputat puţin înainte de finalizarea mandatului pentru a nu beneficia de pensie specială.

Cât priveşte posibilitatea de părăsi şefia PSD, el a arătat că se va concentra pe campanie, ţintele asumate fiind victoria Gabrielei Firea, un număr de primari mai mare decât în prezent şi un vot politic la consiliile locale în jur de 35%.

Potrivit articolului 26 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, preşedintele Camerei Deputaţilor poate fi revocat înainte de expirarea mandatului, cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi, cu asigurarea cvorumului legal. Propunerea de revocare se face în scris de către liderul grupului parlamentar căruia îi ''aparţine'' preşedintele. Valeriu Zgonea a contestat revocarea sa, argumentând că nu mai aparţine grupului PSD pentru că a fost exclus.

Întrebat la Digi 24 despre condiţiile în care Zgonea poate fi revocat, preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a subliniat că acest lucru este posibil pentru că ''regulamentul spune că grupul care l-a propus''.

El a explicat că nu există nicio condiţionare legată de apartenenţa şefului Camerei la partidul care îl susţine pentru funcţie. ''Putea un grup să propună un preşedinte care nu e din grupul lor. Nu e interdicţie'', a arătat Zegrean.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici