Dragnea, despre amnistie: Nu consider că e un act de clemenţă, ci de dreptate

Preşedintele PSD Liviu Dragnea spune că este nevoie de amnistie, sub formă de ordonanţă sau lege, iar actul nu îl consideră act de clemenţă, ci de dreptate pentru toţi cei care au fost victime ale abuzurilor.

609 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre amnistie: Nu consider că e un act de clemenţă, ci de dreptate

Dragnea, despre amnistie: Nu consider că e un act de clemenţă, ci de dreptate

"Poziţia mea e foarte clară. Aş vrea să vă spun motivaţia pentru o astfel de măsură şi aici intru în contradicţie şi cu domnul Toader şi cu altcineva care a spus că în An Centenar e un an de clemenţă. Eu nu consider că e un act de clemenţă, ci de dreptate, pentru că au fost condamnări pe baza protocoalelor. Deci nu-s absolut de acord cu definiţia asta", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD spune că indiferent dacă această măsură se ia anul acesta sau anul viitor, ea este necesară după "această perioadă neagră".

"Că trebuie adoptată prin OUG, că trebuie prin Parlament (...) Spunea la un moment dat în scrisoare că de asta reprezint o vulnerabilitate în partid că se discută despre asta. Şi am spus să fiu radiat din partid. Problema nu sunt eu. Problema este că ei nu vor să piardă această influenţă malefică (...) Aşa sunt eu din neam. Nu mi-e frică. Sigur nu-mi doresc şi nici nu cred că există o instanţă din România care să reziste la presiuni în ceea ce mă priveşte. Atunci m-am obişnuit cu ideea, va fi mâine, poimâine la toamnă. Habar nu am. Sigur că am fost vopsit în toate culorile iadului.", a mai spus liderul PSD.

"Nu mai exist eu şi continuaţi discuţia despre aministie. E necesară în România? Nu mai sunt eu. Dar cum se rezolvă toate lucrurile astea. Cum să avem garanţia că oameni aceia vor judeca doar pe propria conştiinţă? Nu o să se mai pună nicio presiune. Nu o să mai vină nici Pahonţu, nici Dumbravă să pună presiune pe judecători. Măcar pentru judecătorii care sunt presaţi cu acele dosare, care sunt in rem. Acei oameni au făcut nişte presiuni foarte mari la adresa mea pentru amnistie. Dar că se dă la anul, peste doi ani, o asemenea lege trebuie dată, pentru că nu cred că se poate inventa un alt instrument juridic care să dea posibilitatea celor condamnaţi nevinovaţi să scape de această nenorocire. Aşa cum şi o amnistie fiscală trebuie dată. Nu să scape de plată hoţii, vorbim de companii care nu pot participa la licitaţii. Este un blocaj. Dar acolo sunt şi firme care au intrat în insolvenţă pentru a scăpa de achitarea prejudiciilor făcute statului român. Chiar am crezut în ea (aministia fiscală – n.r)", a completat liderul PSD.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici