Dragnea, despre decizia CCR de a sesiza forurile europene: Un demers firesc, unii încearcă decredibilizarea

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a catalogat miercuri ca fiind un demers firesc iniţiativa CCR de a sesiza forurile europene cu privire la atacurile asupra instituţiei după decizia ce o vizează pe Laura Codruţa Kovesi, susţinând că unii vor să pună sub control şi Curtea Constituţională.

482 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre decizia CCR de a sesiza forurile europene: Un demers firesc, unii încearcă decredibilizarea

Dragnea, despre decizia CCR de a sesiza forurile europene: Un demers firesc, unii încearcă decredibilizarea

"Este un demers firesc pentru că atacurile inimaginabile din ultima perioadă, dincolo de lege, ale unor aşa-zişi lideri politici, oameni politici sau Cioloş, că nu ştiu unde să-l încadrez, ca o decizie CCR CCR să nu fie respectată, e inadmisibil. Unii dintre pilonii fundamentali este Curtea Constituţională. Dacă vrem ca şi CCR să meargă doar la comenzile lor, sunt presati au fost mereu presaţi, judecati intr-un fel <<dati cealaltă decizie>>, dacă nu face parte din planul lor, încep să îi atace, pentru că vor să decredibilizeze şi această instituţie", a declarat Liviu Dragnea.

Curtea Constituţională a decis marţi să sesizeze Comisia de la Veneţia, Secretarul General al Consiliului Europei şi Preşedintele Conferinţei Curţilor Constituţionale Europene în legătură cu atacurile împotriva CCR, după decizia care o vizează pe Kovesi.

"Plenul Curţii Constituţionale a României, întrunit la data de 5 mai 2018, a hotărât, cu unanimitate de voturi, în prezenţa tuturor membrilor săi, sesizarea Secretarului General al Consiliului Europei, a Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia) şi a Preşedintelui Conferinţei Curţilor Constituţionale Europene în legătură cu atacurile virulente declanşate împotriva Curţii Constituţionale, prin care unii reprezentanţi ai unor autorităţi publice, precum şi ai unor partide parlamentare au discreditat şi delegitimat autoritatea acestei instituţii fundamentale a statului - garantul supremaţiei Constituţiei - fiind pusă sub semnul îndoielii obligativitatea deciziilor sale", se arată în comunicatul remis MEDIAFAX de către Curtea Constituţională a României (CCR).

Totodată, sursa citată arată că acţiunile din ultima vreme sunt de natură să pună în pericol democraţia şi statul de drept.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici