Dragnea, despre decizia CCR pe Codul de Procedură Penală: Vreau să văd motivarea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, cu privire la declararea a 64 de articole neconstituţionale din Codul de Procedură Penală de către CCR, că trebuie văzut dacă articolele au fost declarate neconstituţionale pe fond sau pe formă şi că nu pronunţă până când nu vede motivarea.

952 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre decizia CCR pe Codul de Procedură Penală: Vreau să văd motivarea

Dragnea, despre decizia CCR pe Codul de Procedură Penală: Vreau să văd motivarea

„Deocamdată nu am primit-o. Este o nuanţă acolo, trebuie văzut dacă articolele au fost declarate necponstituţionale pe fond sau pe formă, pentru că dacă au fost declarate pe formă, înseamă că instanţa constituţională ne va spune că pot fi constituţionale dacă se schimbă forma. Din acest motiv nu mă pronunţ pentru că eu vreau să văd motivarea. De asta am spus că nu am primit-o”, a declarat Liviu Dragnea, miercuri la Parlament.

Curtea Constituţională a constatat, vineri, că un număr de 64 de dispoziţii din legea de modificare a Codului de Procedură Penală sunt neconstituţionale, în timp ce 31 de dispoziţii pentru care s-au ridicat obiecţii sunt constituţionale, potrivit unui comunicat de presă al CCR.

Judecătorii CCR s-au pronunţat pe trei obiecţii de neconstituţionalitate a legii de modificare a Codului de Procedură penală, obiecţii formulate de ÎCCJ, PNL-USR şi Preşedintele României.

Astfel, Codul de Procedură Penală urmează să se întoarcă în Parlament pentru punerea în acord a acestuia cu decizia CCR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici