Dragnea, despre refuzul PNL de a vota pensiile speciale: Nici primarii nu mai suportă ipocrizia lor. Gorghiu: E bine că a picat legea, primarii PSD sunt manipulaţi

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că nici primarii nu mai acceptă ipocrizia PNL, afirmând că liberalii i-au asigurat pe aleşilor locali că vor beneficia de pensiile speciale pentru că PSD va vota proiectul de lege.

760 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre refuzul PNL de a vota pensiile speciale: Nici primarii nu mai suportă ipocrizia lor. Gorghiu: E bine că a picat legea, primarii PSD sunt manipulaţi

Dragnea, despre refuzul PNL de a vota pensiile speciale: Nici primarii nu mai suportă ipocrizia lor (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

"Aproape toţi primarii din partidele care nu au susţinut acest proiect de lege, PNL în special, ne-au spus că li s-a spus de la partid «staţi liniştiţi că PSD va vota, noi nu votăm că nu dă bine, dar va vota şi veţi beneficia de ele». Asta este o ipocrizie pe care nici primarii nu o mai acceptă", a acuzat Dragnea, după ce plenul Camerei Deputaţilor a respins proiectul de lege care prevedea acordarea unor indemnizaţii speciale aleşilor locali.

El a afirmat că "primarii în funcţie sunt oameni de bună credinţă, dar nici unul nu este specialist în drept, în economie, administraţie sau în urbanism" şi dacă se doreşte atragerea unor aleşi locali mai bine pregătiţi atunci "riscurile uriaşe" pe care şi le asumă aceştia trebuie să fie compensate "cu venituri serioase, cu avantaje pe care să le aibă după ce îşi încheie un mandat sau mai multe", dar şi cu creşterea salariilor din administraţia publică.

"Normal că suntem nemulţumiţi pentru că această ipocrizie pe termen lung nu face bine celui care o practică", a mai spus liderul PSD.

Cât priveşte creşterea salariilor care revin aleşilor locali, Liviu Dragnea a fost de părere că nu sunt şanse să se întâmple acest lucru

"Unde o să crească? Până se naşte legea salarizării de la Guvern văd că apar foarte multe victime, se ameninţă între ei cu demisii. Nu am înţeles care este firul roşu al viziunii privind salarizările din partea Guvernului tehnocrat. Lumea nu mai crede că anul acesta se poate discuta de măriri de salarii pentru că nu este o coerenţă din partea Guvernului", a susţinut preşedintele PSD.

Gorghiu, despre pensiile aleşilor: E bine că a picat legea, primarii PSD sunt manipulaţi

Liderul liberal Alina Gorghiu a spus miercuri că "e bine că a picat" în plenul Camerei Deputaţilor legea referitoare la pensiile aleşilor locali şi a comentat că a ajuns să trăiască ziua în care liberalii sunt certaţi că nu se supun "demagogiei şi ipocriziei PSD".

"E bine că a picat, vom vedea la Senat ce se întâmplă şi vom merge mai departe", a spus Gorghiu, subliniind că primarilor social-democraţi trebuie să li se explice că este vorba de o "manipulare".

"Eu cred că este foarte corect şi normal să le explici primarilor că această manipulare, în perioadă de campanie, primarilor PSD, pentru că primarii liberali au înţeles foarte clar că este o temă folosită strict în scop de capitalizare a voturilor", a mai spus ea.

De asemenea, Alina Gorghiu a mai spus că a ajuns să trăiască ziua în care liberalii sunt certaţi că nu se supun "demagogiei şi ipocriziei PSD" şi că proiectul de lege nu are nicio şansă să fie adoptat de Parlament.

"Am ajuns să trăiesc şi ziua în care văd că suntem certaţi că spunem nu demagogiei şi ipocriziei PSD. Vreau să vă spun că e un proiect care nu are nicio şansă. Fiecare dintre dumneavoastră aţi văzut care e decizia Curţii Consituţionale pe proiectul anterior, ştiţi foarte bine că regulamentul şi legislaţia te împiedică să vii cu acelaşi proiect în Cameră, fără să-l respingi definitiv şi să vii cu o nouă iniţiativă, e o procedură pe care o ştie toată lumea. Faptul că PSD, la nivel de conducere, insistă să-şi mintă primarii astăzi, e un lucru pe care şi-l asumă domniile lor", a declarat liderul liberal.

Camera Deputaţilor a respins miercuri legea pensiilor speciale pentru aleşii locali, în condiţiile în care nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru aprobare, PNL susţinând că legea este neconstituţională şi că PSD nu a ţinut cont de observaţiile CCR.

În favoarea legii s-au pronunţat 149 de deputaţi, 67 au fost "împotrivă", 5 s-au abţinut şi 4 deputaţi au refuzat să voteze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici