Dragnea, despre şefia Curţii de Conturi: Sunt colegi PSD supăraţi că nu am făcut negociere politică

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, la votul dat de plenul reunit privind numirea conducerii Curţii de Conturi, că există colegi din PSD supăraţi că nu a dat curs la o negociere politică şi la discutarea în partid a acestor funcţii.

683 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre şefia Curţii de Conturi: Sunt colegi PSD supăraţi că nu am făcut negociere politică

Dragnea, despre şefia Curţii de Conturi: Sunt colegi PSD supăraţi că nu am făcut negociere politică

„Ştiu că sunt colegi de partid de-ai mei care poate sunt supăraţi că eu n-am dat curs la o negociere politică şi să discutăm şi în partid. Şi îmi asum, dragi colegi, asta. Dacă vreţi să mă pedepsiţi, puteţi să mă pedepsiţi. Dar vreau să vă spun ceva - cel mai important lucru este ca aceşti oameni şi următorii doi care vor veni să nu aibă nicio dependenţă politică, pentru că ei nu trebuie să facă ceea ce au făcut alţii de dinainte, inclusiv membrii PSD, ca să lăsăm asta cu membrii PSD care au făcut pentru PSD şi împotriva altora”, a spus Dragnea.

„Înţeleg că ceea ce am susţinut noi, (PSD şi ALDE, n.r.) - ca această instituţie să nu mai fie politizată, nu e bine. Niciunul de acolo nu este membru PSD sau membru ALDE. Absolut niciunul. Sigur, din câte am înţeles, dacă era o negociere politică, bineînţeles că tot de la această tribună probabil că aceleaşi personaje spuneau că PSD a luat Curtea de Conturi, punând un preşedinte sau un vicepreşedinte. Deci, indiferent cum ar fi, nu era bine. Mai sunt două posturi libere de consilieri. Nu cred că cineva oprit pe cineva să-ţi depună candidatura pentru acele posturi. Deci, liber la politizare”, a adăugat Dragnea.

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a precizat, marţi, că secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, este potrivit pentru şefia Curţii de Conturi, el arătând că acesta nu este membru de partid şi că PSD a afirmat public că la Curtea de Conturi vor merge „tehnocraţi”.

Chestionat dacă Busuioc este potrivit pentru şefia Curţii de Conturi, Bădălău a spus: „Sigur. Mihai Busuioc este secretarul general al Guvernului, a fost secretar general al Ministerului Dezvoltării, e un om cu experienţă vastă şi e potrivit”.

„Observaţi că, la Curtea de Conturi, noi (PSD, n.r.) nu am susţinut niciun om politic. Am spus că vor merge acolo tehnocraţi, pentru că nici Busuioc, nici altcineva nu sunt membri de partid”, a adăugat Bădălău.

Întrebat dacă Busuioc şi Florin Tunaru, fost vicepreşedinte al ANAF, sunt „tehnocraţii lui Dragnea”, Bădălău a răspuns: „Asta e interpretarea dumneavoastră”.

Comisiile reunite de buget-finanţe au validat, marţi, candidatura lui Mihai Busuioc pentru funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi, Busuioc afirmând că în cadrul instituţiei ar trebui înfiinţată o direcţie cu rol de îndrumare a autorităţilor publice. Candidatura lui Mihai Busuioc a fost validată 18 voturi ”pentru”, 10 ”împotrivă” şi o abţinere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici