Dragnea, despre Stan: Am primit mesaje de la oameni respectabili care îmi propuneau alţi oameni

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a catalogat drept calificat pe şeful Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), Gheorghe Stan, propus de PSD pentru judecător CCR, precizând că a primit mai multe mesaje de la "oameni respectabili", care propuneau "alţi oameni respectabili".

657 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre Stan: Am primit mesaje de la oameni respectabili care îmi propuneau alţi oameni

Dragnea, despre Stan: Am primit mesaje de la oameni respectabili care îmi propuneau alţi oameni

"Vreau să vă dau o explicaţie foarte simplă. A fost singura solicitare primită la grupul PSD. Eu recunosc că am primit mai multe mesaje de la oameni respectabili care îmi propuneau alţi oameni respectabili pentru a fi susţinuţi. Am primit alte mesaje să nu fiu de acord cu unii oameni. Au fost primite cele două candidaturi la grup. Am fost întrebat. Le-am spus că nu am nimic împotrivă (...) Eu nu am vorbit cu niciunul dintre dumnealor. Eu nu am căi neoficiale. Căi neoficiale au numai securiştii şi oficial nu am transmis pentru că nu aveam de ce. Era o procedură publică", a declarat Liviu Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Liderul PSD l-a catalogat pe Gheorghe Stan drept calificat pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale. "Da, de ce nu ar fi (calificat -n.r.)? Eu l-am votat", a completat Dragnea.

Chestionat despre faptul că Gheorghe Stan nu a ştiu să spună câte articole are Constituţia, Liviu Dragnea a răspuns: 'Da, pusă de domnul Roman, marele constituţionalist. Eu nu mi-am permis să jignesc sau să cert niciun judecător CCR, nici un candidat pentru funcţia de judecător CCR".

PSD l-a propus pe şeful Secţiei Speciale, Gheorghe Stan, pentru postul de judecător al Curţii Constituţionale deţinut în prezent de Ştefan Minea, al cărui mandat expiră pe 15 iunie. Ceilalţi doi candidaţi sunt deputatul PNL Ioan Cupşa şi avocatul Vlad Ştefan, propus de USR.

Camera Deputaţilor va vota, marţi, numirea unui nou judecător CCR dintre candidaţii propuşi de partide.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici