Dragnea, după adoptarea Legii pensiilor: Am sentimentul datoriei împlinite faţă de părinţii şi bunicii noştri

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri pe Facebook, că prin adoptarea noii Legi a pensiilor în Parlament, un act normativ care prevede creşteri substanţiale ale pensiilor până în anul 2022, are "sentimentul datoriei împlinite faţă de părinţii şi bunicii noştri".

728 afișări
Imaginea articolului Dragnea, după adoptarea Legii pensiilor: Am sentimentul datoriei împlinite faţă de părinţii şi bunicii noştri

Dragnea, despre Legea pensiilor: Am sentimentul datoriei împlinite faţă de părinţii şi bunicii noştri

"Legea pensiilor a fost adoptată. Se prevăd creşteri consistente de pensii până în 2022 – în unele cazuri chiar cu 250%. Se rezolvă inechităţile: pentru muncă egală se vor acorda pensii egale. În premieră, se va putea cumpăra vechime în muncă de până la 5 ani, în ani diferiţi, în funcţie de nevoie. Se vor lua în calcul toate tipurile de venituri pentru care s-au plătit contribuţii în perioada 1975-2001, ceea ce înseamnă încă o creştere de minimum 10% a pensiilor. Se reduce vârsta de pensionare pentru mamele care au minim 3 copii. Iată doar câteva dintre prevederile care vor aduce mai mulţi pensionari în clasa de mijloc. Am sentimentul datoriei împlinite faţă de părinţii şi bunicii noştri. În prag de sărbători, le urez seniorilor ţării şi tuturor românilor multă sănătate!", a scris Liviu Dragnea, miercuri seară pe Facebook.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, decizional, Legea pensiilor, după ce deputaţii au admis, în plenul de marţi un amendament al UDMR, iniţial respins de Comisia de muncă, care prevede că cei care suferă de handicap grav se pot pensiona la realizarea unei treimi a stagiului complet de cotizare.

Proiectul a fost votat cu 193 de voturi ”pentru”, unul ”împotrivă” şi 14 abţineri. Patru deputaţi nu şi-au exercitat dreptul de a vota.

În schimb, opoziţia a anunţat că va contesta la CCR Legea pensiilor.

Anunţul a făcut, miercuri, de către preşedintele USR Dan Barna care a spus că, alături de PNL, vor sesiza Curtea Constituţională a României cu privire la neconstituţionalitatea Legii pensiilor adoptată miercuri, decizional, de către Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici