Dragnea: Eu sper să ajungem la anticipate

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni înaintea şedinţei BPN că speră să se ajungă la alegeri anticipate, el opinând că o moţiune de cenzură ar putea fi votată şi de parlamentari din arcul guvernamental.

47 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Eu sper să ajungem la anticipate

Dragnea: Eu sper să ajungem la anticipate (Imagine: Zoltan Kiraly/Mediafax Foto)

Dragnea a apreciat că ar fi suficientă şi o singură moţiune de cenzură, deşi PSD urmează să analizeze dacă iniţiază o moţiune şi pe alt domeniu decât angajarea răspunderii Guvernului în Parlament.

"Guvernul acesta s-a depărtat de oameni. Nu mai văd decât cifre. Nu se pot stopa din furturi, probabil că structurile mafiote sunt foarte puternice. Nu le mai poate rupe nimeni, cred că nici Traian Băsescu nu le mai poate rupe, chiar dacă le ştie şi cred că trebuie dat jos Guvernul. Sigur o să depunem moţiune de cenzură la angajarea răspunderii Guvernului, că bănuiesc că prin asta o să vină cu prostiile alea în Parlament şi să vedem dacă mai depunem şi înainte o moţiune de cenzură", a spus el.

Întrebat ce şanse ar avea o moţiune de cenzură, Dragnea a opinat că sunt parlamentari din arcul puterii care "să se trezească şi să revină la o atitudine normală" faţă de cei care i-au votat.

"Eu sper să ajungem la alegeri anticipate din două motive. În primul rând oamenii sunt revoltaţi, sunt din ce în ce mai nervoşi. Al doilea motiv este democratic: acest Parlament nu mai reprezintă voinţa cetăţenilor, pentru că nici un cetăţean nu a votat UNPR. Şi în Parlament există o structură politică pe care nu oamenii au votat-o. Este practic un Parlament care a fost pervertit de această mişcare politică şi cred că românii mai trebuie să aibă dreptul să mai tranşeze odată Parlamentul", a declarat el.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a apreciat sâmbătă la Suceava, că până la sfârşitul sesiunii parlamentare ar putea fi depuse două moţiuni de cenzură împotriva actualului Guvern, una pe lipsa măsurilor anticriză, iar a doua dacă Guvernul îşi angajează răspunderea pe măsurile convenite cu FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici