Dragnea: Filiale ale PNL vor continuarea USL. Clarificări, la Congresul PNL de după europarlamentare

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că din ce în ce mai multe organizaţii judeţene ale PNL doresc ca proiectul politic al USL să continue, el arătând că liberalii din teritoriu aşteaptă ca după europarlamentare să aibă loc un Congres PNL care să clarifice această situaţie.

216 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Filiale ale PNL vor continuarea USL. Clarificări, la Congresul PNL de după europarlamentare

Dragnea: Filiale ale PNL vor continuarea USL. Clarificări, la Congresul PNL de după europarlamentare (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"Cei din conducerea centrală a PNL au devenit alergici la ideea de USL, la spiritul USL, dar cred că ar trebui să se întrebe cu mai multă rigoare şi să se uite cu mai multă atenţie în filialele PNL din teritoriu, pentru că din ce în ce mai multe organizaţii judeţene ale PNL susţin în continuare priectul USL, susţin în continuare simbolul USL, susţin în continuare acest proiect politic", a spus Dragnea.

El a arătat că nu a avut discuţii cu conducerea centrală a PNL despre rafacerea USL, pentru că liderii de la centru ai PNL nu doresc acest lucru, dar PSD are discuţii pe această temă cu liberalii din teritoriu.

"În schimb, avem din ce în ce mai multe discuţii cu organizaţii judeţene ale PNL şi nu neapărat noi, ci colegii noştri din teritoriu, de la PSD. Şi din ce în ce mai mulţi lideri din teritoriu ai PNL doresc în continuare ca proiectul USL să existe", a spus Dragnea.

Solicitat să dea exemple în acest sens, Dragnea a menţionat organizaţia judeţeană PNL Satu Mare, el arătând că şi celelalte exemple vor fi făcute publice în zilele următoare.

El a arătat că nu e vorba de treceri de la PNL la PSD, ci de faptul că organizaţii întregi judeţene ale PNL nu au fost de acord cu ruperera USL, cu ieşirea PNL din USL, şi doresc ca în continuare acest proiect politic să funcţioneze.

"(Organizaţiile judeţene - n.r.) aşteaptă alegerile europarlamentare, când probabil în PNL vor avea loc nişte clarificări în interiorul acestui partid. Dar majoritatea liderilor judeţeni ai PNL doresc ca USL să funcţioneze în continuare", a spus Dragnea.

Solicitat să precizeze la ce clarificări se referă, Dragnea a răspuns: "Ei vorbesc, în teritoriu începe să se vorbească serios despre un Congres al PNL după alegerile europarlamentare. Noi nu ştim dacă asta se va face sau nu, nu pot să vă spun decât ceea ce ne spun şi nouă colegii noştri de la PSD şi ceea ce mai aflăm şi noi când mergem în campanie electorală".

Călin Popescu-Tăriceanu spune, într-o "scrisoare deschisă către liberali", că el crede că "prezenţa PNL în Guvernul USL e mandatul pe care alegătorii l-au dat în 2012" şi că direcţia pe care o va urma PNL trebuie decisă în cadrul unui Congres extraordinar organizat imediat după alegerile din 25 mai.

Liderul liberal Crin Antonescu consideră că fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu nu are nicio calitate să vorbească despre eventualitatea organizării unui Congres Extraordinar după alegerile din 25 mai.

Prezent, marţi, la Rovinari, în judeţul Gorj, la un miting electoral la care au participat câteva mii de liberali, şeful PNL a declarat la finalul mitingului, întrebat fiind de către jurnalişti despre scrisoarea adresată de Călin Popescu Tăriceanu membrilor de partid, că nu îl interesează ce face sau ce spune acesta.

"Nu are nicio calitate să vorbească despre un Congres şi nu mă interesează ce spune el", a declarat Antonescu înainte de a urca într-o maşină pentru a ajunge la alt miting electoral, în judeţul Mehedinţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici