Dragnea, în acord cu Tăriceanu privind cererile DNA în campania electorală: Îi înţeleg preocuparea, poate fi considerată justificată

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că înţelege ''preocuparea'' lui Călin Popescu Tăriceanu privind DNA, dar i-a transmis că el este ''absolut convins'' că instituţiile de forţă vor sta departe de procesul electoral, solicitându-i totodată şefului statului garanţii în acest sens.

457 afișări
Imaginea articolului Dragnea, în acord cu Tăriceanu privind cererile DNA în campania electorală: Îi înţeleg preocuparea, poate fi considerată justificată

Dragnea, despre apelul lui Tăriceanu privind cererile DNA în campania electorală: Îi înţeleg preocuparea, poate fi considerată justificată

''Am văzut declaraţia domnului Tăriceanu, îi înţeleg preocuparea, poate fi considerată justificată, dar eu îi transmit că nu are de ce să aibă motive de îngrijorare pentru că eu sunt absolut convins că instituţiile de forţă ale statului nu se vor implica în campania electorală, deci partidele o să fie lăsate să îşi prezinte programele, candidaţii să discute cu oamenii şi cetăţenii vor fi lăsaţi să voteze liberi şi în cunoştiinţă de cauză'', a afirmat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a făcut şi un apel către preşedintele Iohannis căruia i-a solicitat să ceară anumitor instituţii să nu se implice în campania electorală. ''Eu folosesc oportunitatea asta să-i solicit preşedintelui Iohannis să ceară tuturor instituţiilor să nu se implice în campania electorală, cele care nu trebuie să se implice în campania electorală'', a mai spus Dragnea.

Întrebat în acest context dacă PSD va vota marţi pentru cererea DNA de începere a urmăririi penale a Elenei Udrea, liderul social-democrata răspuns: ''Eu cred că da''.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut, duminică seara, un apel către parlamentari să refuze a se mai pronunţa până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA, susţinând că dacă dosarele respective au aşteptat atâţia ani, înseamnă că nu reprezintă nicio urgenţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici