Dragnea, înaintea CEx: Categoric, nu mai pot face echipă cu Zgonea. Partidul să decidă dacă îmi acordă în continuare sprijin

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că nu mai poate face echipă cu preşedintele executiv Valeriu Zgonea, dar a susţinut că nu va încerca să influenţeze decizia colegilor din partid.

1142 afișări
Imaginea articolului Dragnea, înaintea CEx: Categoric, nu mai pot face echipă cu Zgonea. Partidul să decidă dacă îmi acordă în continuare sprijin

Dragnea, înaintea CEx: Categoric, nu mai pot face echipă cu Zgonea (Imagine Dragos Savu / Mediafax Foto)

Întrebat dacă mai poate face echipă cu Zgonea, după ce acesta i-a cerut demisia, Dragnea a răspuns: "Categoric, nu!"

Liviu Dragnea a mai spus că nu va încerca să influenţeze în niciun fel decizia CExN în privinţa unei sancţiuni a lui Valeriu Zgonea. "Colegii mei vor decide ce se va întampla (...) Nu o să am niciun punct de vedere", a comentat liderul PSD.

La şedinţă şi-a făcut apariţia şi Valeriu Zgonea care a spus că îşi menţine poziţia exprimată anterior şi va face declaraţii de presă după CExN.

Luni, la finalul Biroului Permanent Naţional al PSD, Dragnea a spus că "Zgonea nu mai e o prioritate" şi că partidul trebuie să se reconecteze la campania electorală.

"Eu nu i-am cerut lui Valeriu Zgonea să demisioneze din nicio funcţie. Pentru mine din acest moment şi pentru cea mai mare parte a partidului, Valeriu Zgonea nu mai este o prioritate acum. Acum avem prioritate zero pregătirea candidaţilor, pregătirea campaniei electorale şi câştigarea alegerilor locale. (…) Ceea ce m-a interesat pe mine a fost să depăşim ziua de vineri, şi am depăşit-o bine şi acum membrii noştri de partid, simpatizanţi, sunt reconectaţi la pregătirea campaniei electorale. (...) Până miercuri sunt patru, cinci zile în care adrenalina scade şi vom avea o discuţie aşezată şi despre acest subiect", a declarat Dragnea.

Întrebat dacă au fost colegi care au cerut excluderea lui Valeriu Zgonea din partid, liderul PSD a spus că i-a rugat pe social-democraţi să se abţină de la comentarii publice pe această temă.

"Eu i-am rugat pe colegii mei să încerce foarte mult să se abţină să mai iasă în spaţiul public cu astfel de discuţii pentru că, din nefericire pentru toţi românii, am avea despre ce să discutăm: despre neperformanţa din ce în ce mai evidentă a actualului guvern, despre faptul că de abia acum premierul Cioloş a cerut demisia ministrului Fondurilor Europene, în condiţiile în care suntem deja în aprilie şi România riscă să piardă foarte mulţi bani. (...) I-am rugat să se abţină, ce avem de discutat, discutăm în partid. Am văzut vineri domnul Zgonea se gândeşte până luni, astăzi face invitaţii pentru a i se retrage sprijinul politic. Eu nu intenţionez să fac lucrul acesta pentru că vreau ca în aceste două zile toţi să se reconecteze la campanie. Vom vedea miercuri. Avem alte priorităţi. Să discutăm despre ofertele candidaţilor noştri. Atunci o să am o reacţie în funcţie de ce zic colegii", a mai spus preşedintele PSD.

Preşedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, a precizat, luni, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al partidului, că se va supune deciziei Comitetului Executiv care va avea loc miercuri, reafirmând că nu a venit cu funcţiile de acasă, ci a fost ales de colegii săi.

Potrivit unor surse, la Comitetul Executiv se va cere excluderea din partid a lui Valeriu Zgonea. Preşedintele executiv al PSD este cel care i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea, ca urmare a deciziei definitive privind condamnarea sa, la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Referendumului.

Dragnea:CEx să decidă dacă îmi acordă în continuare sprijin. Partidul să-şi reafirme unitatea

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că membrii Comitetului Executiv al PSD trebuie să decidă dacă îi acordă în continuare sprijin politic pentru funcţia pe care o deţine, adăugând că partidul trebuie să îşi reafirme unitatea.

"Astăzi CEX, printre alte lucruri, trebuie să hotărască dacă îmi acordă în continuare sprijin politic sau nu pentru această funcţie. Există o prevedere statutară foarte clară în care oricând Comitetul Executiv Naţional poate menţine sau retrage sprijinul politic pentru fiecare membru din Biroul Permanent Naţional. Colegii mei se vor exprima în sensul acesta şi ceea ce vor face ei va fi respectat şi de mine şi cred că de toată lumea." a declarat Liviu Dragnea, înaintea şedinţei de partid.

Dragnea a mai spus că a convocat şedinţa CEx pentru a lua decizii importante, adăugând că partidul trebuie să-şi reafirme unitatea.

"Am convocat acest Comitet Executiv Naţional pentru a lua decizii importante, foarte importante pentru PSD şi nu numai pentru PSD şi pentru România. Am vrut ca astăzi să se ia aceste decizii în mod statutar, în mod formal pentru că vineri era foarte multă emoţie. Până astăzi toţi colegii mei au avut timp să vorbească cu membrii din organizaţiile judeţene, cu simpatizanţii noştri şi au fost dezbateri serioase în judeţe şi discuţii cu sutele de mii de membri şi sute de mii de simpatizanţi. (...) Astăzi partidul trebuie să-şi reafirme unitatea, astăzi PSD trebuie să arate şi să înţeleagă toată lumea că cel mai puternic partid din România are dreptul să-şi aleagă liderii în interior, nu la sugestia sau prin presiunea altcuiva, are dreptul să stabilească obiectivele politice. Astăzi trebuie să se ia decizii care să arate forţă, inteligenţă şi să nu se uite că suntem în an electoral şi PSD are prima şansă şi trebuie să câştige alegerile locale şi parlamentare" a mai spus Dragnea.

Întrebat dacă prin aceeaşi procedură va trece şi preşedintele executiv al partidului, Valeriu Zgonea, Dragnea a spus: "Nu ştiu, eu asta am cerut pentru că acesta e sensul discuţiilor în ceea ce priveşte rămânerea mea în această funcţie sau nu. În ceea ce priveşte decizia referitoare la soarta domnului Zgonea sau cariera politică a domnului Zgonea, colegii mei vor decide ce se va întâmpla".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici