Dragnea la reuniunea PES de la Bruxelles: Orice soluţie privind imigraţia să rămână voluntară - FOTO

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, în cadrul reuniunii PES de la Bruxelles, că orice soluţie în privinţa abordării imigraţiei ar trebui să rămână voluntară, ţinând seama de eforturile în curs şi de angajamentele actuale ale statelor membre.

242 afișări
Imaginea articolului Dragnea la reuniunea PES de la Bruxelles: Orice soluţie privind imigraţia să rămână voluntară - FOTO

Dragnea la reuniunea PES de la Bruxelles: Orice soluţie privind imigraţia să rămână voluntară

Liderul PSD a arătat, de asemenea, că Sistemul European de Graniţă şi Pază de Coastă trebuie să fie creat cât mai rapid, iar participarea României la efortul de relocare a migranţilor, inclusiv prin intermediul furnizării de resurse umane şi expertiză către organisme europene, precum FRONTEX, ar trebui să fie menţinută.

''Am fost bucuros să văd că prima tranşă de imigranţi găzduiţi de România, ca parte a procesului de relocare din Grecia, a fost administrată în condiţii optime de autorităţi, fiind respectate întocmai toate prevederile fundamentale privind drepturile omului", a afirmat preşedintele PSD, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX joi.

În cadrul reuniunii Partidului Socialist European, Liviu Dragnea a susţinut propunerile socialiştilor europeni privind relansarea creşterii economice în Statele Membre ale UE, în mod special prin investiţii publice.

Liderul PSD a participat joi la Bruxelles la reuniunea Partidului Socialist European, organizată în pregătirea Consiliului European. La întâlnire au fost prezenţi liderii socialişti europeni, între care preşedintele Franţei, François Hollande, premierul italian, Mateo Renzi, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini, preşedintele Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Gianni Pittella, preşedintele Partidului Socialist European, Sergei Stanişev, comisarii europeni Pierre Moscovici, Maros Sefcovic şi Corina Creţu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici