Dragnea: Nu ne ajută să începem să avem relaţii tensionate cu maghiarii din România

Liderul PSD Liviu Dragnea declară că nu este de acord cu ceea ce s-a întâmplat la Târgu Mureş în ultimii doi ani şi că vrea reacţii mai curajoase din partea Guvernului. ”A avea relaţii tensionate cu comunitatea maghiară din România nu ne ajută ca naţie”, este de părere Dragnea.

1116 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Nu ne ajută să începem să avem relaţii tensionate cu maghiarii din România

Dragnea: Nu ne ajută să începem să avem relaţii tensionate cu maghiarii din România

Liviu Dragnea a declarat, vineri seara, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că nu este de acord cu ceea ce s-a întâmplat la Târgu Mureş în ultimii doi ani, dar nu este mulţumit nici de ceea ce se întâmplă în Ucraina.

Sunt nemulţumit deoarece copiii, etnici români din Ucraina, nu au dreptul să înveţe în limba maternă. Şi ne întoarcem în România. Aici, unii ne spun să ne uităm invers - adică noi ţipăm dacă ni se iau nişte drepturi, în schimb aici, noi, cu surle, trâmbiţe şi eventual cu arestări, trebuie să luăm nişte drepturi. Ale cui? Ale unor copii? Eu nu sunt absolut de acord cu ceea ce s-a întâmplat acolo în ultimii doi ani de zile, a fost arestat inspectorul şcolar pentru că a aprobat înfiinţarea unui liceu după ce a fost hotărâre de Consiliu Local. Prefectul atacă de fiecare dată hotărârile de Consiliu Local. Cui foloseşte această sămânţă de scandal? Cui îi foloseşte faptul că sute de copii, cetăţeni români, care au aceleaşi drepturi ca noi toţi, sunt într-o stare de tensiune foarte mare, atât ei, cât părinţii lor, fiind daţi afară într-o locaţie unde au învăţat?”, s-a întrebat Dragnea.

Liderul PSD a spus că a discutat deja cu premierul şi cu ministrul Educaţiei pe tema Liceul Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş.

Eu i-am spus şi premierului, i-am spus şi ministrului Educaţiei, că poate e nevoie de o abordare mai curajoasă, poate că nu toată lumea se sperie de procurori, că există cercetarea DNA. Noi discutăm de şansa unor copii din România să înveţe. Mai mult, există, din câte am înţeles, contractul dintre Biserica Romano-Catolică şi Inspectoratul Şcolar, după ce s-au retrocedat clădirile, ca într-un corp de clădire, lăsând în continuare liceul nostru de acolo, să funcţioneze şi Liceul Romano-Catolic. Nu ştiu cine, dar poate bănuiesc ce instituţii instigă la asta. Eu îmi doresc ca anul 2018 să fie un an liniştit, nu un an în care se incită la tensiuni, la ură şi să avem un an foarte agitat, când ar trebui să fie un an cu creştere economică. Trebuie să păstrăm această insulă de stabilitate care este România”, a afirmat Dragnea.

''Eu mă îndrept către fondul problemei şi nu cred că ne ajută pe noi, ca naţie, să începem să avem relaţii tensionate cu comunitatea maghiară din România. Nu ne ajută", a adăugat liderul social-democrat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici