Liviu Dragnea: 32.000 ciobani au depus cereri pentru "Programul Lâna". Ni l-am asumat, e greu, are mulţi duşmani şi multe piedici

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Sîngeorz-Băi, că 32.000 ciobani au depus până acum cereri pentru "Programul Lâna". "Este un program pe care ni l-am asumat, e greu, are mulţi duşmani şi multe piedici", a spus Dragnea.

956 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea: 32.000 ciobani au depus cereri pentru "Programul Lâna". Ni l-am asumat, e greu, are mulţi duşmani şi multe piedici

Liviu Dragnea şi ministrul Agriculturii, Petre Daea, se află, vineri după-amiază, la Sîngeorz-Băi, în vizită la un depozit de balotare a lânii, unde asistă la încărcarea într-un TIR a ultimului balot de lână dintr-o comandă de 1.500 de tone de lână brută, în India.

Dragnea a declarat, în acest context, că în momentul în care a vorbit despre zecile de mii de tone de lână care se aruncă sau se ard unii au râs, alţii l-au criticat, iar alţii îi spuneau că minte.

Potrivit lui Dragnea, este important ca resursele României să fie valorificate. "Lâna poate fi folosită şi a început deja să fie folosită în foarte multe domenii, s-a stabilit o schemă de minimis pentru lână: un leu în plus faţă de fiecare kilogram vândut. Vor fi realizate centre de colectare, apoi centre de valorificare. Vorbim de o resursă naturală care creează venituri pentru ciobani, locuri de muncă şi venituri la bugetul de stat, dar şi bogăţie pentru România", a spus Liviu Dragnea.

De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor a spus despre "Programul Lâna" că este un program asumat, "greu, cu mulţi duşmani şi multe piedici".

Întrebat cât va ajuta leul în plus pentru fiecare kilogram de lână vândută, ministrul Agriculturii, Petre Daea a răspuns că ajută.

Imediat, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, l-a completat, spunând că 32.000 ciobani au depus până acum cereri pentru "Programul Lâna", ceea ce înseamnă că "vor avea beneficii serioase ei şi statul".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici