Dragnea: Plumb şi Teodorovici să prezinte conducerii PSD stadiul legii salarizării bugetarilor

BPN al PSD a cerut, luni, miniştrilor Finanţelor şi Muncii să prezinte o analiză a stadiului în care se află legea salarizării bugetarilor, a anunţat liderul PSD Liviu Dragnea, arătând că trebuie văzut dacă poate fi adoptată legea sau "categorie cu categorie primeşte majorări salariale".

1017 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Plumb şi Teodorovici să prezinte conducerii PSD stadiul legii salarizării bugetarilor

Dragnea: Plumb şi Teodorovici să prezinte conducerii PSD stadiul legii salarizării bugetarilor (Imagine: Mihai Dăscălescu/Mediafax Foto)

"BPN a cerut celor doi miniştrii, domnul Teodorovici şi doamnei Plumb, să prezinte stadiul legi salarizării. Vreau să avem o analiză serioasă prezentată de doamna Plumb şi domnul Teodorovici pe legea salarizării, în ansamblu, inclusiv a funcţionarilor publci, inclusiv discuţia privind majorarea salariilor din sănătate pentru că toate trebuie puse într-o acţiune coerentă", a precizat Dragnea, după şedinţa conducerii PSD.

El a spus că trebuie văzut dacă legea salarizării tuturor bugetarilor poate fi adoptată sau dacă, până atunci, "categorie cu categorie primeşte majorări salariale".

"Noi discutăm de legea salarizării a tuturor bugetarilor, ceea ce este foarte corect şi trebuie să vedem dacă reuşim să o adoptăm, să facem proiectul de lege, sau, până îl facem, categorie cu categorie primeşte majorări salariale", a explicat Dragnea.

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, 15 august, la finalul discuţiilor privind sectorul sanitar, că va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru şedinţa Guvernului de săptămana viitoare privind majorarea de 25 la sută a salariilor pentru tot personalul sanitar, de la 1 octombrie.

Ponta a precizat că, pentru şedinţa de Guvern din 26 august, se va pregăti atât OUG privind majorarea salariilor angajaţilor din sistemul sanitar, cât şi un proiect de lege privind responsabilitatea medicilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici