Video Dragnea prezintă un film cu oameni în faţa unei secţii de vot: Sunt apropiaţi ai ACL, dădeau bani - VIDEO

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a prezentat, miercuri, într-o conferinţă de presă, un filmuleţ cu mai multe persoane în faţa unei secţii de vot din Alexandria, el susţinând că este vorba despre apropiaţi ai ACL, că aceştia dădeau bani unor votanţi şi că a făcut plângere la Poliţie.

2093 afișări

"Vă prezentăm un scurt filmuleţ care surprinde nişte cetăţeni care dau bani unor alegători care ies din secţia de votare, se vede că oamenii aceştia ştiu exact ce au făcut şi ce să dea şi cum să dea. Colegii mei din partid i-au identificat pe aceşti indivizi care dau bani şi sunt cunoscuţi ca persoane apropiate celor din ACL. Am făcut deja plângere la Poliţie şi am dat toate probele pe care le-am găsit noi", a explicat Dragnea.

El a spus că imaginile sunt filmate de camerele de supraveghere de la Primăria Alexandria şi că, din informaţiile din judeţe, sumele date ar fi "undeva în jur de 50 de lei".

Dragnea mai susţine că primari ai PSD şi UNPR, printre care şi Nicolae Onţanu, au primit scrisori "otrăvite" în care se spune că s-a constituit un grup infracţional coordonat de Dragnea cu aceşti primari iar fundaţia "Acta Non Verba", face plângeri penale către DNA, adresată procurorului general Codruţa Kovesi.

Dragnea a spus că este o acţiune de intimidare a primarilor PSD-UNPR-PC şi că solicită organele judiciare să înceapă cercetările penale pentru identificarea şi punerea sub acuzare a "infractorilor din echipa lui Klaus Iohannis".

"În aceste zile primarii PSD şi UNPR, ai alianţei, primesc nişte scrisori otrăvite expediate în mod cert de la centrul de campanie, dar nu din Bucureşti, a domnui Iohannis şi vorbim de o mârşăvie absolut ordinară care implică mai multe infracţiuni din Codul penal. Primarii noştri primesc în această perioadă o aşa-zisă copie a unei plângeri penale către DNA adresată doamnei procuror Codruţa Kovesi de către o fundaţie, Acta Non Verba, care nu este înregistrată la indexul persoanelor juridice cu scop sau fără scop patrimonial, fundaţii", a afirmat Dragnea.

El a spus că în opinia juriştilor PSD astfel au fost comise mai multe infracţiuni din Codul Penal: inducerea în eroare a organelor judiciare - art. 268, fals în materiale şi înscrisuri oficiale - art. 320, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals privind identitatea - art. 327, constituirea unui grup infracţional organizat.

"Această acţiune este făcută cu scopul de a intimida primarii noştri, reprezentanţii alianţei care îl susţin pe Victor Ponta în scopul obţinerii unui avantaj electoral pentru domnul Klaus Iohannis. (...) În aceste condiţii solicităm organelor judiciare să înceapă cercetările penale pentru identificarea şi punerea sub acuzare a infractorilor din echipa candidatului Klaus Iohannis", a arătat Dragnea, adăugând că va colecta aceste scrisori de la primari şi le va trimite oficial DNA.

Întrebat ce scrie în aceste scrisori Dragnea a precizat: "Aceste scrisori spun că s-a constituit un grup infracţional bineînţeles coordonat de mine cu toţi primarii din ţară şi ne face plângere penală pentru tot ceea ce o să facem noi în viitor".

El a mai spus că toate scrisorile au plicuri cu ştampila de la Cluj Napoca şi că i-a asigurat pe toţi primarii că e o acţiune mizerabilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici