Dragnea: Proiectul bugetului de stat este aproape gata. Sper să se înţeleagă cele două partide

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat marţi că proiectul de lege privind bugetul de stat pentru 2019 este ”aproape gata”, dar că mai trebuie ”să se înţeleagă colegii din Guvern, cele două partide” şi să aprobe unele memorandumuri care au fost luate în calcul.

583 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Proiectul bugetului de stat este aproape gata. Sper să se înţeleagă cele două partide

Dragnea: Proiectul bugetului de stat este aproape gata. Sper să se înţeleagă cele două partide

„Legea bugetului de stat, ca şi proiect, este aproape gata. Urmează joi să mai avem o ultimă discuţie pe proiectul privind finanţarea autorităţilor locale şi a proiectelor de dezvoltare locală. De asemenea mai trebuie aprobate nişte memorandumuri din Guvern şi sper să se înţeleagă colegii din Guvern, cele două partide, să se aprobe acele memorandumuri pentru că ele au fost luate în calcul atunci când s-a construit şi bugetul de stat şi programul de guvernare şi într-un interval foarte rezonabil de timp proiectul de lege al bugetului de stat trebuie să fie făcut public şi să înceapă procedurile legale”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, în Parlament.

Întrebat dacă până la sfârşitul anului va mai exista o rectificare bugetară a Guvernului, Liviu Dragnea a răspuns: „Eu cred că da, din ceea ce ştiu de astă vară”.

Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a anunţat, vineri, că, în cel mult două săptămâni, trebuie să fie finalizat şi adoptat proiectul de act normativ privind bugetele locale, astfel încât să poată fi adoptată, în acest an, Legea bugetului de stat pentru 2019.

„Legea bugetului trebuie adoptată în acest an. Plecând de la asta, trebuie să ne încadrăm în sens invers. Într-o săptămână – două, trebuie să avem o variantă finală, care să se şi materializeze, poate, într-o Ordonanţă de urgenţă pentru aceste modificări, ca să poţi să elaborezi bugetul de stat pe un act normativ în vigoare”, a precizat, vineri, la Parlament, Liviu Dragnea, referindu-se la noul sistem prin care vor fi alocaţi bani pentru bugetele locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici