Dragnea: PSD şi PNL vor prezenta, în comun, măsurile pe care le vor lua dacă preiau guvernarea

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că social-democraţii şi liberalii vor prezenta, în comun, în perioada următoare, un pachet comun de măsuri active cu aplicativitate imediată pentru cazul în care PSD şi PNL vor prelua guvernarea după moţiunea de cenzură.

29 afișări
Imaginea articolului Dragnea: PSD şi PNL vor prezenta, în comun, măsurile pe care le vor lua dacă preiau guvernarea

Dragnea: PSD şi PNL vor prezenta, în comun, măsurile pe care le vor lua dacă preiau guvernarea (Imagine: Ştefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

Dragnea a răspuns astfel declaraţiilor făcute miercuri seară, la TVR 1, de către şeful statului, Traian Băsescu, în opinia căruia PSD şi PNL nu au capacitatea de a scoate ţara din criză.

"Eu am înţeles că preşedintele Traian Băsescu, economistul şef al ţării, a spus că nu a avut şi nu are încredere în PSD şi PNL pentru că nu au soluţii la actuala criză. Într-adevăr, nu avem soluţiile aşa cum le vede Traian Băsescu, pentru că marile soluţii ale lui Taian Băsescu şi ale - mă rog - prietenului lui, copilului lui, trompetei lui, Emil Boc - nu sunt decât tăieri, tăieri şi creşteri de taxe. Noi nu avem genul ăsta de soluţii", a precizat Dragnea.

El a arătat că PSD şi PNL vor prezenta, în scurt timp, un pachet comun de soluţii cu aplicativitate imediată pentru cazul în care PSD şi PNL vor prelua guvernarea după moţiunea de cenzură, în timp ce programul amplu de guvernare al PSD va fi prezentat la Congresul din 16 octombrie.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la TVR1, că ar fi fost într-o mare dificultate dacă premierul Emil Boc şi-ar fi depus mandatul, deoarece se redeschidea problema majorităţii guvernamentale, iar PNL şi PSD nu sunt capabile să treacă ţara prin criză.

"Eram în mare dificultate, pentru că se redeschidea problema majorităţii guvernamentale. Trebuia să încep negocierile cu toate partidele, iar, în momentul de faţă, cu scuze, că nu vreau să atac niciun partid, dar abordările publice şi programele, aşa cum le-am văzut în enunţuri, fără nicio susţinere, la PNL şi PSD îmi arată că nu sunt capabile să treacă România prin criză. Ar guverna demagogic, cum au făcut-o în 2007-2008, ar merge pe nişte soluţii imposibile, care ar îngloda ţara în datorii şi în deficite", a spus Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici