Dragnea: PSD vrea să discute la Cotroceni şi despre proiectul legii dezvoltării regionale

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, luni, înaintea BPN, că social-democraţii vor să pună în discuţie, la consultările de la Cotroceni, şi proiectul legii dezvoltării regionale, adoptat tacit de Senat.

26 afișări
Imaginea articolului Dragnea: PSD vrea să discute la Cotroceni şi despre proiectul legii dezvoltării regionale

Dragnea: PSD vrea să discute la Cotroceni şi despre proiectul legii dezvoltării regionale (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Dragnea a afirmat că PSD doreşte ca la consultările de la Cotroceni, pe lângă modificările la Constituţie, să fie abordată şi propunerea legislativă privind dezvoltarea regională.

"Anume, conceptul de regionalizare, care este acum în Parlament, cu care noi nu suntem de acord. Nu dorim regiunea autonomă maghiară şi nici Transilvania veche", a explicat secretarul general al PSD.

O iniţiativă legislativă a parlamentarilor UDMR prin care se propune înfiinţarea a şaisprezece regiuni de dezvoltare, printre care una în care sunt grupate judeţele Covasna - Harghita - Mureş, precum şi organizarea a cinci macroregiuni de dezvoltare, a trecut recent de Senat prin adoptare tacită.

Propunerea legislativă, iniţiată de toţi parlamentarii UDMR, vizând modificarea şi completarea Legii 315/2004 privind dezvoltarea regională în România, propune ca pe terioriul României să fie constituite 16 regiuni şi cinci macroregiuni de dezvoltare, care nu sunt unităţi administrativ teritoriale şi nu au personalitate juridică. Cele şaisprezece regiuni de dezvoltare sunt Botoşani - Suceava, Bacău - Iaşi - Neamţ - Vaslui, Brăila - Buzău - Galaţi - Vrancea (macroregiunea I), Constanţa - Tulcea, Bucureşti, Călăraşi - Ialomiţa - Ilfov, Giurgiu - Teleorman, Dolj - Mehedinţi - Olt (macroregiunea II), Gorj - Vâlcea, Argeş - Dâmboviţa - Prahova (macroregiunea III), Arad - Caraş-Severin - Timişoara, Alba - Hunedoara, Sibiu - Braşov (macroregiunea IV) şi Covasna - Harghita - Mureş, Bistriţa-Năsăud - Cluj - Maramureş şi Bihor - Sălaj - Satu Mare (macroregiunea V).

Proiectul de lege, care primise raport negativ din partea Comisiei pentru administraţie şi care a trecut de Senat în forma propusă de iniţiatori, urmează să fie dezbătut de Camera Deputaţilor în calitate de Cameră decizională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici