Dragnea: Reşedinţa unei regiuni trebuie pusă în locul care asigură cea mai importantă funcţionalitate

Vicepremierul Liviu Dragnea afirmă că reşedinţa unei regiuni "trebuie pusă în locul care asigură cea mai importantă funcţionalitate" şi spune că la baza stabilirii viitoarelor reşedinţe nu vor sta "orgolii şi criterii politice", ci "criterii funcţionale".

479 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Reşedinţa unei regiuni trebuie pusă în locul care asigură cea mai importantă funcţionalitate

Dragnea: Reşedinţa unei regiuni trebuie pusă în locul care asigură cea mai importantă funcţionalitate

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat joi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că regionalizarea nu este un moft, ci o obligaţie a clasei politice, organizarea teritoriului pe regiuni fiind "fundamentală pentru viitorul acestei naţii".

"Regionalizarea nu este un moft, este o obligaţie a acestei clase politice, iar organizarea teritoriului pe regiuni este fundamentală pentru viitorul acestei naţii. În ceea ce priveşte dorinţa unui judeţ sau a altuia de a avea reşedinţa în interiorul său, este firească, dar decizia nu se va baza pe orgolii şi pe criterii politice de moment, ci se bazează pe criterii funcţionale. Reşedinţa unei regiuni trebuie pusă în locul care asigură cea mai importantă funcţionalitate, care este centrul fluxurilor comerciale, fluxurilor economice, al celor demografice. Celelalte instituţii regionale vor fi amplasate în celelalte reşedinţe de judeţ", a spus Dragnea.

Potrivit acestuia, în fiecare judeţ din restul regiunii vor fi amplasate, de exemplu, Direcţia Regională de Sănătate sau Direcţia Regională Silvică ori Direcţia Regională în Educaţie.

La Cluj-Napoca s-a desfăşurat, joi, a patra dezbatere publică organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice cu privire la procesul de regionalizare-descentralizare. Evenimentul a făcut parte din seria de consultări organizate de minister începând din luna mai, în fiecare regiune de dezvoltare, pentru definitivarea propunerilor privind procesul de regionalizare-descentralizare.

La dezbatere au participat vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pană, primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, reprezentanţi ai grupului de lucru academic din Consiliul Consultativ pentru Regionalizare (CONREG), ai societăţii civile, specialişti, şefi de servicii deconcentrate, parlamentari, primari, prefecţi şi preşedinţi de consilii judeţene din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest.

Primele dezbateri au avut loc la Iaşi, Craiova şi Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici