Dragnea: România trebuie să participe activ la proiectul lui Macron, prin care este propusă interzicerea finanţării partidelor de către puteri străine

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că România trebuie să participe activ la proiectul propus de preşedintele francez Emmanuel Macron, precizând că este total de acord cu multe dintre punctele prezentate de acesta.

422 afișări
Imaginea articolului Dragnea: România trebuie să participe activ la proiectul lui Macron, prin care este propusă interzicerea finanţării partidelor de către puteri străine

Dragnea: România trebuie să participe activ la proiectul propus de preşedintele Macron

„Am citit mesajul Preşedintelui Franţei, domnul Emmanuel Macron! Uniunea Europeană trebuie să revină la valorile şi principiile pe care a fost clădită – de la drepturile fundamentale ale omului, până la coeziunea socială şi economică. Preşedintele Macron propune interzicerea finanţării partidelor politice de către puteri străine. Total de acord! Inclusiv finanţarea indirectă şi netransparentă prin campanii de propagandă susţinute de organizaţii paravan. Total de acord că trebuie să existe reguli europene care să interzică instigările la ură şi violenţă pe Internet, precum cele pe care le-am văzut în vara anului trecut şi pe care încă le vedem şi astăzi. Poate că dacă preşedintele Iohannis va citi mesajul omologului său francez va înţelege că ura şi violenţa nu pot face parte din registrul „opiniilor politice”, a scris Liviu Dragnea, marţi, pe Facebook.

„Total de acord cu reformarea Spaţiului Schengen, care să includă toate statele membre şi mai ales România care oferă frontieră sigură către Orientul Mijlociu. Total de acord cu un tratat de apărare şi securitate pan-european, împreună cu NATO – România este deja în al treilea an în care îşi respectă angajamentul de a aloca 2% din PIB pentru Apărare. Total de acord cu sancţionarea sau chiar interzicerea companiilor care nu îşi plătesc corect impozitele în statele în care fac profit, care nu respectă normele de mediu şi care oferă produse de calitate proastă în statele din estul Europei. România trebuie să susţină organizarea unei Conferinţe pentru Europa! România trebuie să participe activ la acest proiect!”, a completat liderul PSD.

Reacţia lui Dragnea vine după ce Emmanuel Macron a prezentat, în contextul campaniei pentru scrutinul europarlamentar, viziunea sa despre Europa.

Liderul de la Paris a pledat pentru "renaşterea europeană", subliniind că „scrutinul europarlamentar va fi decisiv pentru viitorul continentului”. „Niciodată după al II-lea Război Mondial Europa nu a fost atât de necesară. În acelaşi timp, Europa nu a mai fost în atât de mare pericol", a spus Macron, subliniind că ieşirea Marii Britanii din UE reprezintă "un simbol al crizei cu care se confruntă Europa”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici