Dragnea şi Ponta se contrazic în privinţa separării funcţiilor politice de cele administrative

Liderii PSD Liviu Dragnea şi Victor Ponta s-au contrazis, duminică, înaintea CExN al partidului, în privinţa nivelului de la care se va aplica în formaţiune separarea funcţiilor politice de cele administrative, Ponta susţinând că regula este pentru toţi, iar Dragnea că este doar pentru oficialii locali.

283 afișări
Imaginea articolului Dragnea şi Ponta se contrazic în privinţa separării funcţiilor politice de cele administrative

Dragnea şi Ponta se contrazic în privinţa separării funcţiilor politice de cele administrative (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

”Părerea mea este că ar trebui să adoptăm o declaraţie, urmând ca eventual în congres să introducem în statut prevederea asta. Deocamdată, discutăm de aplicarea sa la administraţia locală”, a spus Dragnea.

El a arătat că, în opinia sa, această prevedere nu se poate aplica şi preşedintelui PSD care este şi premier.”Eu cred că premierul trebuie să fie un om puternic politic, ca să poată să ţină guvernul în Parlament, zic eu. Guvernul e puţin diferit de Consiliile Judeţene”, a spus Dragnea.

La rândul său, Victor Ponta a susţinut că regula trebuie aplicată inclusiv persoanei sale.”Trebuie să facem această reformă, o să o discutăm cu toţii şi în martie, la congres, luăm decizia. O regulă întotdeauna se aplică de sus până jos, fără excepţii. Altfel nu mai e regulă”, a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici