Dragoş Pîslaru, propunerea pentru funcţia de ministru al Muncii. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc luni, la ora 18:00

Premierul Dacian Cioloş a înaintat, luni, preşedintelui României, Klaus Iohannis, propunerea de numire în funcţia de ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a lui Dragoş Nicolae Pîslaru, informează Guvernul.

3977 afișări
Imaginea articolului Dragoş Pîslaru, propunerea pentru funcţia de ministru al Muncii. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc luni, la ora 18:00

Dragoş Pîslaru, propunerea pentru funcţia de ministru al Muncii - surse (Imagine Bogdan Stamatin / Mediafax Foto)

''Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 18 aprilie a.c., decretul prin care ia act de demisia din funcţia de Ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a doamnei Claudia-Ana Costea. De asemenea, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru numirea domnului Dragoş-Nicolae Pîslaru în funcţia de Ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice'', a informat Administraţia Prezidenţială într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc luni, la ora 18:00, la Palatul Cotroceni.

Pîslaru a deţinut până în prezent funcţia de consilier de stat pe probleme economice în Cancelaria premierului. El a ocupat această poziţie din decembrie 2015. Anterior, el a fost managing partner al companiei GEA Strategy & Consulting.

Născut în 1976, Pîslaru este licenţiat în economie internaţională al ASE Bucureşti şi deţine o diplomă de master în relaţii internaţionale de la London School of Economics and Political Science din Londra.

Ministru Munciii Ana Costea şi-a dat demisia săptămâna trecută, joi, iar premierul Dacian Cioloş i-a acceptat-o, precizând că în perioada imediat următoare va înainta o propunere preşedintelui Klaus Iohannis.

Cu o zi înainte, guvernul anunţase că a retras OUG privind salarizarea bugetarilor.Discuţiile pe legea salarizării vor continua în zilele următoare, "cu sau fără doamna Costea", declara atunci purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, precizând că premierul i-a cerut ministrului Muncii lămuriri în legătură cu ameninţările privind demisia, fără a primi un răspuns clar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici