Drulă: De când e premier, Ciolacu a îndatorat România cu peste 610 milioane de lei în fiecare zi

Preşedintele USR Cătălin Drulă afirmă că premierul Marcel Ciolacu „nu face nimic să oprească creşterea deficitului bugetar”: „De când e premier a îndatorat România cu peste 610 milioane de lei în fiecare zi”.

446 afișări
Imaginea articolului Drulă: De când e premier, Ciolacu a îndatorat România cu peste 610 milioane de lei în fiecare zi

Drulă: De când e premier, Ciolacu a îndatorat România cu peste 610 milioane de lei în fiecare zi

„De când e premier, Marcel Ciolacu a îndatorat România cu peste 610 milioane de lei în fiecare zi. Datoria ţării astăzi este la cea mai mare valoare de după Revoluţie, peste 700 de miliarde de lei şi creşte în fiecare zi. Zilele trecute am aflat că deficitul bugetar a ajuns la 37 de miliarde de lei pe primele cinci luni ale anului. Până la finalul anului diferenţa dintre încasările şi cheltuielile statului va depăşi 100 de miliarde de lei. Ne afundăm şi mai mult în mocirla datoriilor”, afirmă Cătălin Drulă.

Coaliţia PSD-PNL, adaugă el, nu face reforme şi pierde banii din PNRR.

„Guvernul Ciolacu tocmai ce a ratat plata a 53 de milioane de euro din a doua tranşă din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Iar Coaliţia PSD-PNL a refuzat să desfiinţeze pensiile speciale şi să treacă toate pensiile pe sistemul contributiv, ceea ce ar fi economisit 4 miliarde de lei pe an la bugetul statului. “Marcel Ciolacu vorbeşte mult, dar până acum lipsa faptelor costă România enorm. Îi cer premierului Ciolacu să lase deoparte promisiunile, să oprească risipa din banii statului, să desfiinţeze pensiile speciale şi să facă reformele necesare pentru a aduce în ţară cei 28 de miliarde de euro din PNRR”, încheie Drulă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici