Drulă: Legea creşterii taxelor, un atac direct asupra economiei. UDMR ar susţine o moţiune

Legea creşterii taxelor a lui Marcel Ciolacu şi a PNL-ului este un atac direct asupra economiei româneşti, spune, marţi, preşedintele USR. Acesta a mai declarat că a înţeles din declaraţiile lui Kelemen Hunor că UDMR ar susţine moţiunea de cenzură.

346 afișări
Imaginea articolului Drulă: Legea creşterii taxelor, un atac direct asupra economiei. UDMR ar susţine o moţiune

Drulă: Legea creşterii taxelor, un atac direct asupra economiei. UDMR ar susţine o moţiune

„PSD şi PNL cresc taxele românilor, ale micilor afacerilor, ale antreprenorilor, ale tuturor categoriilor pe care au putut să le taxeze, pentru a băga bani în buzunarul clientelei de partid. Dacă de la PSD, de la Marcel Ciolacu ne-am fi aşteptat la un asemenea comportament în care bagă mâna în buzunarul românilor pentru a hrăni clientela de partid, acest lucru nu ar fi fost posibil fără complicitatea PNL, fără complicitatea ministrului de Finanţe care este din partea PNL, domnul Boloş, un partid care a uitat să fie liberal, care nu este de dreapta. Evident ne vom opune cu toate forţele acestui act profund nedrept care loveşte în economia românească, loveşte în antreprenori, în profesiile liberale, în oricine poate în mintea lor poate să contribuie cu bani la succesul clientelei politice PSD şi PNL, la plata pensiilor speciale, la plata sinecurilor, la finanţarea clientelei de partid. Asta înseamnă şi moţiune de cenzură, pentru care discutăm cu toate forţele democratice din Parlament”, declară Cătălin Drulă.

El spune că liderul UDMR nu a exclus să susţină moţiunea de cenzură.

„Eu am înţeles de la declaraţiile domnului Kelemen Hunor că ia în calcul şi să semneze o moţiune de cenzură, cred că este nevoie de toate forţele democratice din Parlament care să transmită un semnal acestei guvernări anti-româneşti, anti economia românească, că Parlamentul se opune. O să fiu foarte sincer, această moţiune nu are şanse să treacă fără voturile PNL şi la cum arată acest partid capturat care nu mai este de dreapta, probabil nu va trece, dar este important acest lucru în sine, ca românii să vadă că PNL i-a trădat încă o dată în Parlament”, adaugă Drulă.

USR transmite că „antreprenorii vor fi loviţi de creşteri de taxe, iar oamenii vor fi loviţi de creşteri de preţuri într-o perioadă în care inflaţia este deja mare”.

Potrivit formaţiunii, „măsurile de <reducere> sunt doar o diversiune, nu fac nicio economie substanţială”.

„Trebuie tăiate pensiile speciale, sinecurile, trebuie oprită finanţarea clientelei toxice şi hapsâne a PSD şi PNL”, subliniază Cătălin Drulă.

Liderul USR a mai spus că au discuţii cu toate forţele democratice din Parlament şi au în lucru textul moţiunii de cenzură.

Drulă a mai spus că AUR nu poate depune moţiune de

„Ceea ce fac este să maimuţărească aceste procese depunând un umăr inferior de semnături. Nu, nu vom discuta cu extremiştii din Parlament”, încheie liderul USR.

USR cere Guvernului PSD-PNL să renunţe urgent la măsurile fiscale „care îngroapă economia şi loveşte în oamenii care muncesc”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici