Dublarea alocaţiilor, joc politic. PSD pune presiune: Pe români i-aţi înnebunit cu restricţiile, nu-i pedepsiţi şi pe copii

PSD a cerut, marţi, dublarea alocaţiilor copiilor, lege aflată la Klaus Iohannis pentru promulgare. ”Pe români i-aţi înnebunit cu restricţiile şi amenzile, ar fi inuman să-i pedepsiţi acum şi pe copii”, transmit social-democraţii.

508 afișări
Imaginea articolului Dublarea alocaţiilor, joc politic. PSD pune presiune: Pe români i-aţi înnebunit cu restricţiile, nu-i pedepsiţi şi pe copii

Dublarea alocaţiilor, joc politic. PSD pune presiune: Pe români i-aţi înnebunit cu restricţiile, nu-i pedepsiţi şi pe copii

”Dublarea alocaţiilor este pe masa preşedintelui Iohannis de o săptămână şi fiecare zi care trece fără ca legea să fie promulgată arată că PNL nu a vrut în niciun moment să ofere milioanelor de copii mai mulţi bani.

Pentru a-şi acoperi incapacitatea, Orban a ajuns să numească drepturile copiilor – pomeni, iar Cîţu să-i spună lui Iohannis că legea pe care deja a promulgat-o în ianuarie este neconstituţională acum, în iunie. Asta în timp ce milioane de euro se duc în conturile firmelor de casă, iar instituţiile publice sunt sufocate de ”profesioniştii” cu carnet de partid. Dovediţi responsabilitate înainte de a o cere! Pe români i-aţi înnebunit cu restricţiile şi amenzile, ar fi inuman să-i pedepsiţi acum şi pe copii. Fiindcă fiecare zi în care preşedintele Iohannis întârzie să promulge legea este, practic, o amendă pe care le-o aplică şi copiilor României”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

Camera Deputaţilor a respins, pe 3 iunie, ordonanţa de urgenţă a guvernului care amâna până la 1 august dublarea alocaţiilor copiilor de la 150 la 300 de lei. Decizia a fost luată cu 209 voturi ”pentru”, trei ”împotrivă şi 98 de abtineri.

Ministrul Finanţelor a declarat că Parlamentul nu a menţionat sursa finanţării pentru dublarea alocaţiilor, ceea ce înseamnă că legea ar putea fi declarată neconstituţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
psd,
alocaţii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici